'Kadınlar Şakran'ı izliyor'

'Kadınlar Şakran'ı izliyor'

İzmirli kadınlar, Şakran Cezaevi'nde tutulan hamile çocuklara yönelik hak ihlali ve uygulamaları protesto ederek, "Kadınlar Şakran'ı izliyor" dedi.

İZMİR - İzmir'de kadınlar, Şakran Cezaevi'nde tutulan hamile tutuklu çocuklara yönelik kamuoyuna yansıyan hak ihlali ve uygulamalara dikkat çekmek amacıyla Kıbrıs Şehitliği'nde açıklama yaptı. "Şakran Cezaevinde insanlık dışı koşulları durduracağız" ve "Kadınların gözü Şakran'ın üzerinde" pankartlarını açan kadınlar adına konuşan Pınar Gayıp, Şakran'da tutulan kadın tutsakların yolladığı mektup ile yaşananların ortaya çıktığını hatırlattı. Gayıp, "Şakran Kadın Cezaevi'nde Gezi davası nedeniyle tutuklanan kadın tutsaklara çıplak arama dayatılmış, arkadaşlarımıza türlü işkenceler uygulamıştınız. O zaman nasıl ki 'arkadaşımı merak ediyorum' dediysek bugün de 'kadınlar Şakran'ı izliyor' diyoruz" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından Yenikapı Tiyatrosu "N.Ç. ve Barış" adlı sokak oyunuyla kadınlara destek verdi. Oyunun ardından açıklama, "Şakran'da tacizi, tecavüzü durdurun" ve "Çocuk cezaevleri kapatılsın" sloganları ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.