Kadınlar Rojavalı kadınların direnişini selamladı

Kadınlar Rojavalı kadınların direnişini selamladı

Mersin'de DÖKH öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kadın, Rojavalı kadınların direnişini selamladı.

MERSİN - Mersin'de DÖKH öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kadın, BDP Toroslar İlçe binası önünde bir araya gelerek Rojavalı kadınları selamladı. Etkinliğe, kadınların yanı sıra BDP Mersin İl Eş Başkanı Heybet Geçkin, BDP Toroslar İlçe Eş Başkanı Rukiye Akdemir, BDP Kadın Meclisi üyesi Emine İnan, DÖKH Sözcüsü Mesude Şahin, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Makbule Kapla ve BDP Mersin Kadın Meclis üyeleri katıldı. Erkeklerin de destek verdiği etkinlikte, alanın etrafındaki binalara PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posteri ile Kürtçe ve Türkçe, "Rojava'yı selamlıyoruz" yazılı pankart asıldı. 

Kitlenin toplanması sırasında kadınlar MKM sanatçılarının söylediği parçalar eşliğinde halaylar çekti. Etkinlik demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından konuşan BDP Mersin İl Eş Başkanı Heybet Geçkin, kadınlara seslenerek, "Bizlerin de Rojavalı kadınlar gibi özgür olmamızı ister misiniz? Rojava'ya yüz bin kere selam olsun. Direnişinize, zaferinize selam olsun. Rojava'daki zafer, Kürt halkının zaferidir" dedi.

DÖKH adına söz alan Mesude Şahin ise, "Rojava halkı yalnız değildir. Çeteler ve onun arkasındaki güçler iyi bilsinler ki, Rojava halkı özgürlüğünden ve direnişinden asla vazgeçmeyecek, Ortadoğu'ya özgürlük getirecektir. DÖKH olarak, Kürdistan ve Rojava'da ki mücadeleyi çetelere teslim etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik havai fişek gösterisi ile sona erdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.