Kadınlar Bagok Dağı'na yürüyor

Kadınlar Bagok Dağı'na yürüyor

DÖKH Diyarbakır bileşenleri, "Özgürlük ateşiyim; dolaşıyor ruhum, Lice'de Rojava'da Gezi'de" sloganıyla askerler tarafından tahrip edilen Bagok Dağı zirvesindeki "Agit Suruç Şehitliği"ne yürüyüş başlattı.

DİYARBAKIR  -  Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) Diyarbakır bileşenleri, "Özgürlük ateşiyim; dolaşıyor ruhum, Lice'de Rojava'da Gezi'de" sloganıyla 2 Eylül günü askerler tarafından tahrip edilen "Şehit Agit Suruç Şehitliği"nin bulunduğu Bagok Dağı'na düzenledikleri yürüyüş öncesi Sümerpark'da basın açıklaması gerçekleştirdi. Sümerpark Amfisi'nde biraraya gelen kadın kurumlarının temsilcileri, "Özgürlük ateşiyim; dolaşıyor ruhum, Lice'de Rojava'da Gezi'de" pankartıyla "Önderliğe yaklaşım, Kürt halkına yaklaşımdır", "Ez çîyayê Bagok'um, devlet erişêmeyên pîroz u welatên meyin qedim dike serhildanım", "Özgür kadın özgür toplum", "Tecavüze kadın cinayetlerine, uyuşturucuya, fuhuşa karşı sessizliği yırt. Özgürleş", "Ben Seyhan Doğan… 13 yaşında gözaltında kaybedildim. Dün kemiklerim bulundu. Beni kaybeden şuan belediye başkanı! Merak ediyorsanız buradayım, size söyleyeyim" dövizleri taşıdı. "Jin jîyan azadî" ve "Her tecavüz işgaldir, Midyat uyan" sloganı atan kadınlar adına açıklama yapan EPİDEM Koordinatörü Neslihan Başak, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından Diyarbakır Newrozu'nda başlatılan "Demokratik çözüm süreci"ni hatırlatarak, karşılıklı atılması gereken adımların olduğunu söyledi.

Devlet ve hükümetin bu süreçte hiçbir adım atmayarak süreci dikkate almadığını dile getiren Başak, "Aksine hükümet sabrımızı taşırdı. Gezi direnişi ile 6 arkadaşımızı kaybettik. Devlet dinamikleri değişse de mantık aynı. Şehitlerimize ve onurumuza saldırdılar. Bizler de Kürt gençlerine değerlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ne eskisi gibi savaşacağız ne de eskisi gibi yaşayacağız" dedi. 

Açıklamanın ardından kadınlar taşıdıkları pankart ve döviz ile alkış ve zılgıtlar eşliğinde Mardin'e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş güzergahı ve geçiş noktalarında bulunan tüm köylere uğrayacak olan kadınlar, Mardin yolu üzerinde bulunan Çınar, Mardin ve Derik'ten sonra Nusaybin'e geçecek. Kadınların Nusaybin'de kitlesel şekilde karşılanması bekleniyor. 

Kadınların yürüyüşü Nusaybin'den Bagok Dağı'na kitlesel şekilde devam edecek. 

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.