Kadınlar alanlara hazırlanıyor

Kadınlar alanlara hazırlanıyor

Ankara'da yaklaşık 35 kadın örgütünü içerisinde barındıran Ankara Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eylem ve etkinlik programını belirledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kısa bir süre kala kadın örgütleri de çalışmalarına hız verdi. Dünya'nın dört bir yanında kutlanan 8 Mart eylem ve etkinlilerinin heyecanı şimdiden kadınları sardı. Kürdistan ve Türkiye illerinde 8 Mart etkinlikleri bir çok yerde açıklanırken, Ankara'da bulunan ve yaklaşık 35 örgütten oluşan Ankara Kadın Platformu da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eylem ve etkinlik programını beli oldu. Bu yılki 8 Mart etkinliklerinin ana teması ve sloganı "Yasta değil isyandayız" olacak. Binlerce kadının katılımı ve alanlarda olması öngörülen eylem ve etkinliklerin hazırlıkları ise devam ediyor. 

8 Mart'ta KJA Rojava kadın mücadelesini haykıracak

Öte yandan kısa süre önce Kürt kadınlarının örgütlü yapısı olan Demokratik Özgür kadın Hareketi'nin kısa süre önce kendisini feshederek dönüştüğü Kongreya Jinên Azad (KJA) ise ilk kez 8 Mart'ta alanlarda olacak. Her yıl 8 Mart etkinliklerine farklı bir renk katan ve bu etkinlikleri güçlendirip zenginleştiren Kürt kadınları bu yıl da KJA adıyla kendi renkleri talep ve istemleriyle katılacak. Ankara'daki 8 Mart kutlamalarına da KJA olarak katılacak olan Kürt kadınları, kadın katliamlarına gösterecekleri tepkinin yanı sıra, Kadın özgürlük yolunun Rojava'daki Kadın devrimiyle açılabileceğine işaret edecekler. Bu yüzden KJA bu yıl 8 Mart'ı Kobanê zaferine armağan ediyor. Ankara'da, Ankara Kadın Platformu ile birlikte ortak hareket eden KJA'lı kadınlar Kadın özgürlük mücadelesi ve Kobanê direnişinde şahadete ulaşmış kadınların resimleri ile alanlarda olacak ve "Rojava'daki kadın mücadelesinin kazananları öncülüğünde batıda özgür yaşam alanları kuruyoruz" talebini öne çıkaracak. 

Ankara Kadın Platformu'nun öncülük ettiği etkinlikler ise 6 Mart'a başlayacak. Kadınların Yüksel Caddesinde stantlar kurarak startını vereceği 8 Mart kutlamalarında esas olarak gittikçe dozajından çıkan Kadına Yönelik Şiddet ve en son sembol hale gelen Özgecan Aslan cinayeti gibi temalar işlenecek. Ayrıca buna karşı kadın mücadelesine de yer veren standlar, gösterimlerin de yapılması bekleniyor. 

Asıl kutlamanın yapılacağı 8 Mart'ta da Kurtuluş Parkında biraraya gelecek olan kadınlar Ziya Gökalp Caddesine büyük yürüyüş düzenlenecek. Ayrıca her yıl düzenlenen feminist gece eylemleri bu yılda gerçekleştirilecek. Yine Ankara Kadın Dayanışma Vakfı'nın düzenlediği geleneksel 8 Mart Kadın Dayanışma Yemeği de etkinlikler arasında yer alacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.