Kadın şoför direksiyona geçti

Kadın şoför direksiyona geçti

Erciş'te belediye otobüslerinde kadın şoförlerin istihdam edilmesi kararının ardından Nefise Alkan (40) adlı kadın şoför, görevine başladı.

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve Erciş Belediyesi arasında varılan anlaşma çerçevesinde kadın sürücülerin de belediye otobüslerinde şoför olarak görev alması kararının ardından ilçede kadın otobüs şoförü uygulamasına geçildi. Yapılan alımla göreve başlayan Nefise Alkan (40) direksiyon başına geçti. 

'Güvenmeyen o bakışlar artık yok' 

Kararın kadına yönelik ön yargının kırılması anlamında önemili olduğunu belirten Alkan, kendisini yadırgayanların da takdir edenlerin de olduğunu söyledi. Alkan, "İlk zamanlarda insanlar araca binmeye korkuyorlardı. Şimdi ise araca bindiklerinde daha güvenli olduklarını söylüyorlar. Özellikle kadınların güven veren bakışları dikkate değerdi. Kadınlara güvenmeyen o bakışları artık çok az görüyorum" dedi.

'Eşitlik mücadelesi sonuç vermeye başladı'

Erciş'te 102 Nolu ulaşım hattında çalışan Alkan, amacının sadece direksiyon sallamak olmadığını, "Amacım sadece direksiyon sallamak değil. Kadının yıllardır ihmal edilen toplumdaki eşit temsiliyetine katkı sunmak istiyorum. Kadının gasp edilen bütün hakları iade edilmeli. Bu olmaya başladı da. Kadın, verdiği eşitlik mücadelesinin sonuçlarını alıyor" sözleriyle anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.