Kadın katliamları Van'da kınandı

Kadın katliamları Van'da kınandı

Van'ın Edremit (Artemêt) ilçesinde DÖKH bileşenleri, son günlerde yaşanan kadın katliamlarını düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

VAN - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Edremit’te bir basın açıklaması düzenledi. DÖKH aktivistlerinin yanı sıra Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Edremit Belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Basın açıklamasında üzerinde “Erkek terörüne son”, “Ji qirkiran jine re na”, “Erkek vuruyor AKP kuruyor” dövizlerini açıklamaya katılan erkekler taşıdı.

Basın açıklamasında konuşan Edremit Belediyesi Eş Başkanı Yardımcısı Kebire Budakbeyoğlu Karakaya, bin yıllardır kadın doğasına el atan, yok etmek üzerine gelişen eril zihniyete karşı mücadelelerini her zaman sürdüreceklerini belirterek, toplumun kendilerine biçtiği namus kivsesi adı altında her defasında daha fazla düşürüldüklerini söyledi. Her yok edilişin kendini yeniden var eden toplumla sözleşme üzerinden geliştiğini belirten Karakaya, Kobanê'de devrime öncülük eden kadınlar şahsında tarihin yeniden yazıldığını dile getirdi.

'SİZLER VURDUKÇA BİZLER YAŞAYACAĞIZ’

Van'da son günlerde yaşanan 6 kadın cinayetine dikkat çeken Karakaya, hastanede eşi tarafından katledilen F.Ö. adındaki kadının hastane güvenliğinin, hemşiresinin, doktorunun ihmalinin sonucu olduğunu belirtti. Kader olarak varsayılana karşı itirazlarını kadın yoldaşlarının Şengal'de, Kobanê'de yeni bir yaşamı yaratmak adına devrim yaparak gösterdiklerine vurgu yapan Karakaya konuşmasını şöyle tamamladı: "Bizler de her yok edilişe karşı bir kez daha sözümüzü yeniliyor; direnişimizi yükselteceğimizi ve her yok edilen failin cezasını çekene kadar davanın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Sizler vurdukça bizler yaşayacağız.”
Basın açıklaması "Jin jîyan azadî " sloganları atılarak sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.