Kadıköy'de öldürülen Kürt müzisyenin ailesi: 'Bu siyasi bir cinayet'

Kadıköy'de öldürülen Kürt müzisyenin ailesi: 'Bu siyasi bir cinayet'

Kadıköy Rıhtım'da öldürülen sokak müzisyeni Cihan Aymaz'ın ailesi Aymaz'ın muhalif kimliğinden dolayı öldürüldüğünü iddia etti. HDP'li Ferhat Encü de cinayetin ırkçı bir cinayet olduğunu söyledi.

 İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, dün akşam saat 19.00 sıralarında Mehmet Caymaz isimli kişi rıhtımda şarkı söyleyen 30 yaşındaki müzisyen Cihan Aymaz'ı, istediği şarkıyı çalmadığı bahanesiyle bıçaklayarak öldürdü. Aymaz'ın akrabaları, müzisyenin muhalif şarkılar söylediği için öldürüldüğünü iddia etti.

Caymaz, Kadıköy Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından hakimliğe çıkarılan Mehmet Caymaz "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Artı Gerçek'in haberine göre cinayet hakkındaki soruşturma devam ettiği için isim vermek istemeyen Aymaz'ın akrabaları, "Cihan, muhalif şarkılar söylediği için zaten mahkemelik olmuştu. Bu cinayetin de siyasi bir cinayet olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Beraber şarkı söylediği arkadaşlarının öldürüldüğü anda orada olmadığını söyleyen akrabaları "Onların hiçbirini tanımıyoruz zaten. Kadıköy'den arkadaşları. Hiçbiri taziyeye gelmedi. Cinayet anında da orda değillermiş. Cinayet istek şarkı cinayetinden çok daha fazlası" ifadelerini kullandı.

ŞARKI YÜZÜNDEN İFADE VERMİŞ 

Aymaz'ın 30 Ocak'ta bir sokak röportajında, Mahzuni Şerif'in şarkısından uyarlayarak söylediği bir şarkı yüzünden hakkında soruşturma açıldığını ve mahkemeye gidip ifade verdiğini söylediği ortaya çıktı.

Olaydan sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Ferhat Encü, "Bu basit bir isteğe verilen bir cevap üzerine gerçekleşen bir olay değil, zanlı bu arkadaştan “Ölürüm Türkiyem” parçasını çalmadığı için bu saldırıyı gerçekleştirmiştir" dedi.

Cinayetin ırkçı bir cinayet olduğunu söyleyen Encü, "Cihan Aymaz bizim gönüllü parti çalışanımızdır. Olayın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.