Joe Biden ile Erdoğan telefonda görüştü

Joe Biden ile Erdoğan telefonda görüştü

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki isim ayrıca Haziran’da NATO zirvesinde bir araya gelecek.

20 Ocak'ta ABD Başkanı seçilen Joe Biden göreve başladıktan 3 ay sonra  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Böylece iki isim arasında ilk doğrudan temas sağlanmış oldu.

Görüşmeye ilişkin ilk açıklama ise Beyaz Saray'dan geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada "Başkan Joseph Biden bugün Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü; daha geniş işbirliği alanlarıyla ve uzlaşmazlıkların etkili bir şekilde idare edileceği yapıcı ikili ilişkilere verdiği önemi iletti" denildi.

Açıklamada, iki ismin Haziran ayındaki NATO zirvesinde bir araya geleceği belirtilerek, "Liderler Haziran ayındaki NATO zirvesi marjında ikili bir görüşme gerçekleştirmeye ve ikili ve bölgesel konuları geniş çerçevede ele almaya karar verdi” ifadelerine yer verildi.

NATO zirvesi 14 Haziran'da Brüksel'de gerçekleştirilecek.

CNN: GÖRÜŞME GERGİN GEÇTİ

Biden'ın Erdoğan ile yaptığı telefon konuşmasında 'Ermeni soykırımını tanıma niyetini ilettiği' belirtildi.

Bloomberg News'un Beyaz Saray muhabiri Jennifer Jacobs kaynaklarına dayandırdığı haberde, Biden'ın görüşmede Erdoğan'ı bu karar hakkında bilgilendirdiğini yazdı. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak ise CNN'e açıklamasında görüşmeyi “gergin” olarak niteledi.  

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Erdoğan ile Biden görüşmesine dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan da açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Erdoğan ile Biden görüşmede, iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususunda mutabık kaldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.