JİTEM davasında Ağar ve diğer sanıklar hakkında yeniden yargılama kararı

JİTEM davasında Ağar ve diğer sanıklar hakkında yeniden yargılama kararı

Ankara JİTEM Davası kapsamında zamanaşımı nedeniyle verilen beraat kararı bozuldu. Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkında yeniden yargılama kararı verildi.

Ankara ve çevre kentlerinde 1993-1996 yılları arasında 19 kişinin zorla kaybedilip infaz edilmesine ilişkin açılan ve kamuoyunda “Ankara JİTEM Davası” olarak bilinen Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 Aralık 2019’da görülen karar duruşmasında verilen beraat kararı bozuldu. 

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından bozulan kararda, Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkında yeniden yargılama kararı verildi.

KİMLER ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ?

İddianameye göre sanıklar Abdülmecit Baskın, Namık Erdoğan, Metin Vural, Recep Kuzucu, Behçet Cantürk, Savaş Buldan, Haci Karay, Adnan Yıldırım, İsmail Karaalioğlu, Yusuf Ekinci, Ömer Lutfi Topal, Hikmet Babataş, Medet Serhat, Feyzi Aslan, Lazem Esmaeılı, Asker Smıtko, Tarık Ümit, Salih Aslan Faik Candan'ın öldürülmesi ile suçlanıyordu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum