JİNHA muhabirleri gözaltına alındı

JİNHA muhabirleri gözaltına alındı

İstanbul’da İngiltere Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen Silvan ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ve G20 zirvesi protestosu sırasında JİNHA muhabirlerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ve G20 zirvesini protesto etmek için Almanya ve İngiltere konsoloslukları önünde eylemin haber takibi yapan Jin Haber Ajansı (JİNHA) muhabirleri Öykü Dilara Keskin ve Ceren Karlıdağ’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

JİNHA’nın haberine göre, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Silvan’daki sokağa çıkma yasağı ve G20 zirvesini protesto etmek için Almanya ve İngiltere konsoloslukları önünde eylem yaptı.

Almanya Konsolosluğu önünde “G-20 katliam planlarını direnenler bozacak” pankartı açıldı konsolosluk binasına kırmızı boyalı yumurtalar attı.

İngiltere Konsolosluğu önünde ise pankart açan 6 eylemci ile haber takibi yapan JİNHA muhabirleri Öykü Dilara Keskin ve Ceren Karlıdağ’ın da gözaltına alındı.

Ceren ve Dilara ile 6 eylemci Karaköy Polis Karakolu’na götürüldükten sonra, muayene için hastaneye sevkedildi.

JİNHA muhabiri Keskin, Twitter hesabından “Savcıya göre, JİNHA  illegal basınmış basın kartlarımıza  el konuldu” yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.