Jîna Emînî’nin babası gözaltına alındı

Jîna Emînî’nin babası gözaltına alındı

İran’ın başkenti Tahran'da başörtüsü gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve gördüğü işkence sonucu yaşamını yitiren Jîna Emînî’nin babası Amjad Emînî, kızının ölüm yıldönümünde gözaltına alındı.

İran’ın başkenti Tahran'da başörtüsü gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve gördüğü işkence sonucu yaşamını yitiren Jîna Emînî’nin babası Amjad Emînî, gözaltına alındı. Hengaw İnsan Hakları Örgütü’ne göre, sabah saatlerinde Saqiz’daki evinden çıkan Amjad Emînî İran Devrim Muhafızları tarafından gözaltına alındı ve bilinmeyen bir yere götürüldü.  Jîna Emînî’nin ölüm yıldönümü için bugün yapılacak eylem ve protestolar nedeniyle Rojhilat ve İran genelinde sıkıyönetim ilan edildiği de gelen bilgiler arasındı. 

AİLE, TEHDİDE RAĞMEN ANMA YAPACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Kısa bir süre önce İran rejim yetkilileri, Emînî ailesine kızlarının yıldönümünde anma törenleri düzenlememeleri yönünde tehdit etti ancak aile, bu tehditlere karşı "Yaslı her aile gibi biz Emînî ailesi de kızımızın mezarı başında toplanacağız. Sevgili kızım Jina (Mahsa) Emînî'nin ölüm yıldönümünde geleneksel ve dini anma törenleri düzenliyoruz” açıklaması yapmıştı.

İran kentlerinde bugün kalabalık protestoların yapılması bekleniyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.