Jeoloji Mühendisi Çelik: Hakkari, Mardin ve Batman'da günde 1 milyon varil petrol çıkar

Jeoloji Mühendisi Çelik: Hakkari, Mardin ve Batman'da günde 1 milyon varil petrol çıkar

Yaptığı araştırmaların sonuçlarını açıklayan Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik; Hakkari, Mardin ve Batman'da günde 1 milyon varil petrol çıkabilecek kapasite keşfettiklerini söyledi.

Türkiye'yi kalkındırabilecek en büyük projenin petrol olduğunu savunan Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, Doğu illerinde ve Türkiye'nin bazı noktalarında yaptığı araştırmaların sonuçlarını gazetecilerle paylaştı.

Şu anda Türkiye'de yaklaşık 80 bin varil petrol üretimi yapıldığını, geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarında Şırnak'ta günlük 100 bin varil çıkarmayı hedeflediklerini söylediğini hatırlatan Çelik, "Türkiye yaklaşık olarak kendi ihtiyacını yüzde 10 ve yüzde 15 oranında karşılayabiliyor" dedi.

Batman, Mardin ve Hakkari bölgelerinde yaptıkları araştırmalar sonucunda 2 sene içinde günde 1 milyon varil petrol çıkabilecek kapasite keşfettiklerini belirten Çelik, "4 sene sonra da günlük 1 milyon 500 bin varil petrol üretimi gerçekleşecek imkanlarımız var. Bunlar gerçekleşirse 1 milyon verili ülke için kullanılsa, kalan 500 bin varil de dış ülkelere satılabilinir" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum