James Webb Uzay Teleskobu 'Yaratılış Sütunları'nı görüntüledi

James Webb Uzay Teleskobu 'Yaratılış Sütunları'nı görüntüledi

Dünya'dan yaklaşık 6 bin 500 ışık yılı uzaklıkta bulunan gaz ve toz bulutunu James Webb Uzay Teleskobu kaydetti. Görüntü NASA tarafından paylaşıldı.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) fırlattığı James Webb Uzay Teleskobu, "Pillars of Creation" (Yaratılış Sütunları) olarak bilinen toz bulutunu görüntüledi.

AA'nın aktardığına göre, teleskop Dünya'dan yaklaşık 6 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki Yılan Takımyıldızı'ndaki Kartal Bulutsusu'ndaki yoğun hidrojen ve toz bulutunu kaydetti. 'Sütunlar' daha önce Hubble Uzay Teleskobu tarafından da görüntülenmişti.

Avrupa Uzay Ajansı Kıdemli Bilim Danışmanı Prof. Mark McCaughrean yeni görüntüler için şöyle konuştu: "1990'lı yıllardan bu yana Kartal Bulutsusu'nu inceliyorum. Hubble Uzay Teleskobu'nun daha önce kaydettiği görüntüdeki sütunların içindeki genç yıldızları görmeye çalışıyorum. James Webb Teleskobu'nun görüntülediği fotoğrafların büyüleyici olacağını biliyordum." dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.