İYİ Parti cephesinde Demirtaş’ın önerisi tartışılıyor

İYİ Parti cephesinde Demirtaş’ın önerisi tartışılıyor

HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'HDP öncülüğünde üçüncü bir ittifak demokrasi ittifakı olarak ilan edilebilir' çağrısı yapmıştı.

İYİ Parti kanadında, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “HDP’nin öncülüğünde üçüncü bir demokrasi ittifakı" önerisinin tartışıldığı öğrenildi.

Partinin “HDP ile yakınlaşmasının, “tabandan ve taban siyasetinden uzaklaşması anlamına gelebileceği” belirtilirken, bu ittifakın “Millet İttifakı’nı da baltalayabileceği ve ittifakın en önemli gayesi olan güçlendirilmiş parlamenter sistemi boşa çıkaracağı” ifade ediliyor.

Demirtaş, demokrasi güçlerinin beş temel ilke etrafında bir araya gelebileceğini belirterek “Eğer muhalefetteki milliyetçi odaklar demokrasi ittifakına ısrarla engel olmaya devam edeceklerse bu durumda HDP’nin öncülüğünde üçüncü bir ittifak, ‘demokrasi ittifakı’ olarak ilan edilebilir” açıklaması yapmıştı.

Demirtaş’ın muhalefete yönelik “HDP öncülüğünde üçüncü bir demokrasi ittifakı” önerisi, siyasetin de rotasını yeniden ittifaklara çevirmesine neden oldu. Millet İttifakı kapsamında, “CHP’nin HDP ile yakınlaştığı ve partinin de buna destek verdiği” şeklinde iktidar kanadından İYİ Parti’ye yöneltilen eleştirilerin partiye zarar verdiği düşünülüyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.