İTO: Cumartesi Anneleri’nin yanındayız

İTO: Cumartesi Anneleri’nin yanındayız

Cumartesi Anneleri / İnsanları’nın her hafta yaşadıkları hukuksuzluklara dikkat çeken İTO, “Cumartesi Anneleri’nin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Cumartesi Anneleri’nin 964'üncü buluşmasına destek için katıldıkları eylemde yaşanan hak ihlalleri ve hukuksuzluklara karşı Cağaloğlu’nda bulunan binalarında basın toplantısı düzenledi. 

Toplantının yapıldığı salona “Adalet, demokrasi ve insan hakları mücadelemizden vazgeçmiyoruz, Cumartesi Anneleri’nin yanındayız” pankartı asıldı. Açıklamaya, İTO Yönetim Kurulu üyeleri ve kayıp yakınları katıldı. Basın metnini Türk Tabipler Birliği (TTB) önceki dönem Merkez Konseyi üyesi Dr. Meltem Günbeği okudu.

Açıklama öncesi kısa bir konuşma yapan Dr. Saffet Ercan, dünyanın en barışçıl eyleminde her hafta hukuksuzlukların yaşandığına dikkat çekti. İTO olarak geçen hafta eyleme destek verdiklerini ve her hafta yaşanan hukuksuzluğa kendilerinin de maruz kaldığını belirten Ercan, “Cumartesi Anneleri’nin eylemi hak arama mücadelesidir” dedi. 

Dr. Meltem Günbeği, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) “ihlal” kararına rağmen Cumartesi İnsanları’nın engellendiğini belirterek, Cumartesi Anneleri’nin her hafta kararlılıkla kayıplarını aramaya devam ettiklerini söyledi.

‘POLİSLER SİCİL NUMARASINI SİLDİ’

Geçen hafta polis müdahalesini hatırlatan Günbeği, polis amirinin tahrik edici sözler sarf ettiklerini belirtti. Günbeği, “Ellerde tutulan karanfiller agresif şekilde koparılıp, ayaklar altında çiğnendi. Polis aracına bindirilme sırasında ise ters kelepçe, araç içine iterek sokma, hakaret etme, itiraz edenlerin kelepçelerinin bilerek daha fazla sıkılması şeklinde işkence ve kötü muamele uygulamaları yapıldı. Muayene olanların giriş muayene raporları almaları polislerce engellendi. Alınan raporların sicil numaraları silindi” diye belirtti. Günbeği, Cumartesi İnsanları’nın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. 

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Basın açıklamasının ardından konuşan kayıp yakını İkbal Eren, “Gözaltı aracında itilip, darp ediliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Cezasız kalan her suç faili azıtır’ diyordu. Bu konuşma bana çok garip geldi. Biz Cumartesi İnsanları olarak yıllardır faillerin cezalandırılması için mücadele ediyoruz. Erdoğan iktidarda değilmiş gibi ve sanki başka bir ülkeden bahsediyormuş gibi konuşması kabul edilemez. Kayıplarımız bulununcaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Gözaltında kaybedilen Hassan Ocak’ın ağabeyi Hüseyin Ocak ise demokrasi ve özgürlükler için söz söylemenin önemine dikkat çekerek TTB’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.