İsviçreli turistler Gever'de

İsviçreli turistler Gever'de

İsviçre’den bisikletle yola çıkan 2 üniversite öğrencisi Yüksekova çıkışında Yüksekova Haber kameralarına yakalandı. Bisikletli turistlerle kısa muhabbet…

Erkan Çapraz'ın Özel Haberi:

3 ay önce İsviçre'den yola çıkan ve Türkiye üzerinden İran'a, ardından Pakistan ve Hindistan'dan Nepal'e bisiklet yolculuğuna çıkan 2 İsviçreli üniversite öğrencisi Yüksekova çıkışında Yüksekova Haber kameralarına yakalandı.

BİSİKLETLE YOLCULUĞU TERCİH ETTİK

Türkiye'ye ulaştıktan 1 buçuk ay sonra İran sınırında bulunan Yüksekova ilçesine ulaşabildiklerini belirten Jonhattan ve Alexandar isimli turistler, İsviçre'de okudukları üniversitede 1 yıllık bir ara tatilini büyük bir yolculuk için kullanmayı düşündüklerini belirterek, “Bisikletle yolculuğu tercih ettik. Çünkü bizim için çok ucuz ve daha yavaş olacaktı. 1 buçuk aydır Türkiye'deyiz. Bu geceyi çadırımızda geçirmeyi deneyeceğiz. Bazen de insanların evlerine konuk olacağız.”dediler.

YÜKSEKOVA ÇOK 'KAHVERENGİ' 

Yüksekova'ya çamurlu yağışın olduğu bir günde ulaşan genç turistler, “Yüksekova'yı sevdiniz mi?” sorusuna, “Evet, gerçekten çok güzel bir yer ama gerçekten çok “kahverengi”.” yanıtını verdiler.  

YOLDA KORKTUNUZ MU?

“Gelirken yolda korktunuz mu?” sorusuna ise turistler, “Dikkatli olduğumuz sürece bir problem yaşayacağımızı sanmıyorum. Tehlike elbette var ama biz turistler için güvenli olacağını umuyoruz. Türkiye'de de bizim için bir tehlike olduğunu sanmıyorum. Ama belki daha sonra Pakistan'dan geçmek zorunda kalacağız. Trenle gitmeyi deneyeceğiz. O zaman belki tehlikeli yerlerden geçebiliriz.”dediler.  

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.