İstanbul'da sırası gelen 250 bin kişi aşı olmadı

İstanbul'da sırası gelen 250 bin kişi aşı olmadı

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, 'Aşının hastalık yapması asla mümkün değil' dedi.

Türkiye'de sırası gelmesine rağmen Coronavirus (Covid-19) aşısı olmayanlar var. Coronavirus aşılamasında uygulanan toplam doz sayısı Türkiye'de 18 milyonu geçti. İlk doz aşılarını olanlar 11 milyona ulaşmak üzere. Ancak onların da Coronavirus'e yakalanma riski halen devam ediyor.

İlk doz sonrası Coronavirus'e yakalananlara ikinci doz aşı uygulanmıyor. 6 ay sonra aşılama ilk dozdan başlıyor. Aşı olunduğunda da tedbirlere uyulması gerekiyor. 

İlk doz aşıyı yaptırdıktan sonra hastalığa yakalananlarda "aşı hasta yaptı" düşüncesi hakim olabiliyor.

TRT Haber'e konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın'a göre bu mümkün değil.

"Aşıyı yapıyorsunuz, yapınca bir hafta sonra psikolojik olarak koruma kalkanınızı kaldırıyorsunuz. Virüse bağlı hasta olunca 'aşıya mı bağlı acaba?' gibi bir soru... Aşının hastalık yapması asla mümkün değil."

İstanbul'da aşı sırası gelen 250 bin kişi henüz aşısını olmadı. Hastalığa karşı antikor üretmenin en önemli yolu Coronavirus aşısı. Kemalettin Aydın, aşıya uyumla ilgili ise şunları anlattı: "Yüzde 75'ler civarında bir uyum var. Gönül isterdi ki yüzde 100'ler olsun. Çünkü aşı da bazen yüzde 100 korumuyor. Lütfen aile hekimimizle, hastanemizle bu aşıya uyumu yüzde 100'e taşıyalım ki toplumsal immunizasyona erken ulaşalım. Bu musibetten kurtulalım." 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.