İstanbul'da silahlı saldırı: Hayatını kaybedenlerden 3'ü Hakkarili

İstanbul Küçükçekmece Adliyesinin otopark çıkışında yaşanan silahlı saldırıda ölü sayısı 4'e yükselirken 3 kişinin Hakkari, bir kişinin ise Sinop nüfusuna kayıtlı oldukları bildirildi.

Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekiplerince yapılan incelemede, 57 yaşındaki Nazım Sözer, 25 yaşındaki Kadir Mendanoğlu ve 34 yaşındaki Sercan Selvi’in olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi. Ağır yaralanan 46 yaşındaki Ercan Sözer'in ise hastanedeki müdahaleye rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.

Polis olayla ilgili yaptığı çalışmada 18 kişiyi gözaltına aldı. Olayda kullanıldığı belirtilen iki tabanca ile bir pompalı tüfek de ele geçirildi.

'3 hemşerimiz bu menfur saldırıda hayatını kaybetti'

Rûdaw’a konuşan İstanbul Hakkarililer Derneği Başkanı Selim Mavi, şu ifadeleri kullandı: 

“Emniyetle bir görüşme gerçekleştirdik, konunun bütün yönleriyle araştırılmasını istiyoruz. Şu an ortada çok fazla iddia olduğu için aslında bir bilgi kirliliği de var. 3 hemşerimiz bu menfur saldırıda hayatını kaybetti: Hacı Nazım Sözer, Ercan Sözer ve Kadir Mendanoglu. Erdal Sözer'in ise durumu ağır. Anladığımız kadarıyla karşı taraf saldırı için önceden hazırlık ve plan yapmış, şu anda çok fazla iddia olduğu için saldırının gerçek nedenine dair bir açıklama yapmamız zor. İlerleyen süreçlerde konunun takipçisi olacağız, bildiğimiz kadarıyla 18 kişi gözaltına alınmış, konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini emniyet bize bildirdi.”

Küçükçekmece Başsavcılığı: Olaya 24 kişi karıştı

Küçükçekmece Başsavcılığından yapılan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"08/11/2021 tarihinde Küçükçekmece ilçesinde meydana gelen silahla kasten yaralama olayına ilişkin, Küçükçekmece 22. Asliye Ceza Mahkemesinde yürütülen kovuşturmada, yapılan duruşma sonrası Küçükçekmece Adliyesinin 200 metre dışında açık otopark çıkış noktasında iki grup arasında silahlı çatışma yaşandığı, olayda 4 kişinin vefat ettiği, 2 kişinin ise yaralandığı, olaya toplamda ilk tespitlere göre 24 kişinin karıştığı, 18 kişinin gözaltına alındığı, olayda kullanılan iki silah ve bir pompalı tüfeğin ele geçirildiği anlaşılmış olup olayın öğrenilmesi üzerine ivedilikle soruşturma işlemlerine başlanılmış olup soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum