İstanbul’da sel: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sel: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul'da akşam başlayan sağanak sel baskınlarına neden oldu. Özellikle Arnavutköy, Başakşehir ve Çatalca'da caddeler göle döndü, metro istasyonlarını, evleri su bastı. 2 kişi vefat etti.

İstanbul Avrupa Yakası'nın kuzey kesimlerini sel vurdu.

Akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu. İstanbul Havalimanı'na giden alt geçitler ve metro istasyonları su altında kaldı, araçlar selde sürüklendi.    

UÇAK SEFERLERİNDE AKSAMA

Başakşehir Millet Kütüphanesi'ni su bastı, içerideki onlarca kişi bellerine kadar su içinde mahsur kaldı. İstanbul Havalimanı'nda sağanak nedeniyle bazı uçak seferlerinde gecikme meydana geldi.

METRO İSTASYONU VE TELEFERİK HATTI KAPATILDI

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı ile Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattı'nın Kayaşehir merkez istasyonunun kapatıldığı duyuruldu: 

- "TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır."

"M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır."

VALİ GÜL'DEN MOTO KURYE UYARISI

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Akşam saatlerinde ise İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "moto kurye" uyarısı yaptı: Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim."

VALİLİK DUYURDU: SELE KAPILAN 2 KİŞİ ÖLDÜ

Gece saatlerinde İstanbul Valiliği'nden önce "Başakşehir’de sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti. Ekiplerimizin, su baskını yaşanan bölgelere müdahaleleri aralıksız devam ediyor." ardından da "Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerimizde olmak üzere 2'ye yükselmiştir." açıklamaları yapıldı. 

BAKAN KOCA: 5 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da İstanbul'daki selde yaralanan 5 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu: Koca "İstanbul'daki su taşkını olayında son durum" başlığıyla yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi: "İstanbul’da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir. Her birine acil şifalar diliyorum. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır. İstanbul’umuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Gelişmelere karşı görev başındayız."

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.