İstanbul’da HDP il binasına saldırı

İstanbul’da HDP il binasına saldırı

HDP İstanbul il binasına giderek partililere saldıran Mehmet Beyazıt adlı kişi engellenirken, İstanbul Valiliği ise, saldırganın psikolojik rahatsızlığının olduğunu öne sürdü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü’ne saldırı düzenledi. İl Örgütüne giden Mehmet  Beyazıt adlı saldırgan, partililere, “Siz teröristsiniz” diyerek, saldırdı. Partililer ise saldırganı etkisiz hale getirdi. Bu sırada saldırgan, Kağıthane’de oturduğunu ve Mehmet ile Ferhat adında iki kişinin kendisini Harmantepe Camisi’nden HDP’ye saldırmak üzere gönderdiği bilgisini paylaştı. Partililer, daha sonra saldırganı çağırdıkları polise teslim etti. HDP’liler, Kasımpaşa Polis Merkezi’ne götürülen saldırgan hakkında şikayetçi oldu. Saldırganın savcılıkta ifadesi alınmak üzere yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi. 

VALİLİKTEN  AÇIKLAMA

Saldırıdan hemen sonra İstanbul Valiliği açıklama yayınlayarak, saldırganın “Hakeret”, “Cinsel Taciz-tehdit” ve “Mala zarar verme” ve birçok suç kaydının olduğunu öne sürerek, Beyazıt’ın aynı zamanda İstanbul Bakırköy Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kaydının bulunduğunu da iddia etti.  

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum