İstanbul'da HDP binasına silahlı ve bıçaklı saldırı

İstanbul'da HDP binasına silahlı ve bıçaklı saldırı

İstanbul'da silahlı ve bıçaklı bir kişi HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldırı düzenledi.

İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı ve bıçaklı olduğu belirtilen saldırgan bir kişiyi yaraladı. Saldırgan gözaltına alındı. 

Saldırının, HDP İzmir İl binasına düzenlenen ve Deniz Poyraz'ın ölümüyle sonuçlanan silahlı baskınla ilgili davadan bir gün önce gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

HDP İzmir İl binasına 17 Haziran 2021'de silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan dava 29 Aralık'ta  (yarın)  başlıyor.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün saat 13.30 sıralarında alınan bir ihbarda; HDP Bahçelievler ilçe binasına giden şüpheli bir şahsın, ilçe yöneticilerini tehdit ettiği ve çıkan arbede sonucu binayı kaçarak terk ettiği bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce (M.E.S) isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış, (2) adet kurusıkı tabanca ve (6) adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına düzenlenen saldırıya ilişkin dayanışma açıklaması yayınladı.

TİP’in sosyal medya hesaplarından yayınlanan açıklamada “Barışa ve kardeşliğe olan inancımıza bu alçak saldırılar zarar veremez. HDP'li dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz” denildi.

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum