İstanbul'da çevre örgütleri LİMAK şirketine yürüdü

İstanbul'da çevre örgütleri LİMAK şirketine yürüdü

İstanbul'da bulunan çevre örgütleri, İTÜ Ayazağa Kampüsü önünden Kürdistan'daki baraj şirketlerinin yapım ve işletmesini alan LİMAK Şirketler Grubu'nun önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

İSTANBUL - İstanbul'da bulunan çevre örgütleri, Dersim-Elazığ-Bingöl sınırı üçgeninde bulunan Peri Vadisi üzerinde yapımına başlanan barajlara tepki göstermek ve baraj yapımlarından kaynaklı mağduriyetleri nedeniyle açlık grevine giren Arduç Ailesi'ne destek vermek amacıyla İTÜ Ayazağa Kampüsü önünden Kürdistan'daki baraj inşaatlarının yapım ve işletmesini alan LİMAK Şirketler Grubu'nun önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca kalabalık kitle, "Bu abluka kalkacak bu tecrit bitecek, işgalci katil Limak "yazılı pankart açarak, sık sık "Baraj yapma boşuna, yıkacağız başına", "Dereler özgürdür özgür akacak ", "Havva Ana'ya selam mücadeleye devam" sloganla attı. 

Peri Suyu Koruma Platformu (KARDEF), Munzur Koruma Kurulu (DEDEF), Munzur Çevre Derneği, Karakoçan Mazlum Doğan Kültür Sanat Tertip Komitesi ve Patika Ekoloji Kollektifi, içerisinde yer aldığı çevre örgütlerine HDP Milletvekilleri Beyza Üstün ve Ali Kenanoğlu ile CHP eski Milletvekili Melda Onur da destek verdi. LİMAK Şirketler Grubu binası önüne varan kitle, burada basın açıklaması yaptı. 

Çevre örgütleri adına konuşan Peri Suyu Koruma Kurulu Sözcüsü Abdülaziz Akyol, Arduç ailesinin çevre ile bağlantısının kesildiğini bu yüzden 9 gündür açlık grevinde olduklarını ifade ederek, "Baraj bahanesiyle Güneydoğu'da kalekol ve karakol yapımı giderek artmakta ayrıca projelerin çevre güvenliği yok. Bu projeler açık bir şekilde bölgeyi insansızlaştırma projesidir" dedi.

Peri Suyu Koruma Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Eren Akyol ise, Pembelik Barajı Danıştay 6. Dairesi tarafından kamulaştırmanın durdurulması kararına rağmen çalışmaların devam ettiğini ve mağdur edilen bölge halkının göçe zorlandığını vurguladı. Arduç ailesinin mücadelesinin Peri Vadisi ve Dersim insanlarının mücadelesi olduğunu belirten Akyol , "Nihat Özdemir ve Limak şunu bilsin ki bedenini açılığa vermiş Arduç ailesinin başına gelebilecek en küçük bir olumsuzluk karşısında iki elimiz yakasında olacaktır. Dersim'de , Artvin'de, Rize'de ve her yerde talana karşı isyan ateşini büyütelim" dedi 

"Her yerden mücadele yükselir"

HDP Milletvekili Beyza Üstün de, "Dün Samistral Yaylası ,iki gün önce Cerattepe'deki halklar maden işletmesine karşı durdular. Her yerden mücadele yükseliyor, bilinmelidir ki bu halklar birleşip onları bu topraklardan gönderecekler" diye konuştu. Üstün, sermayenin bu yaklaşımlarını durduruncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini ve Anduç ailesinin yanında olacaklarını belirtti.

"Başından sonuna kadar hukuksuz" 

CHP eski Milletvekili Melda Onur ise projenin başından sonuna kadar hukuksuz olduğunu, hepsinin takipçisi olduklarını ancak hukuki kararlara rağmen denetim görevini yerine getirmediğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.