İstanbul'da 5 HDP ve DBP'liye tahliye

İstanbul'da 5 HDP ve DBP'liye tahliye

HDP ve DBP yöneticilerinin yargılandığı davada mahkeme heyeti, dava kapsamında tutuklu bulunan Eşref Yaşar, Aygül Turhan, Mustafa Elma, Münevver İlingi ve Aysel Diler'in tahliyesine karar verdi.

Gazeteci Haydar Ergül ve aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinin de bulunduğu 19 kişinin İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava kapsamında tutuklu bulunan Eşref Yaşar, Aygül Turhan, Mustafa Elma, Münevver İlingi ve Aysel Dilber duruşmada hazır bulunurken, başka bir suçtan tutuklu bulunan Şeyma Kantarcı da SEGBİS’le duruşmaya katıldı. Sanıkların alınan savunması ardından iddia makamı mütalaasında tüm tutukluların tutukluluk halinin devamını istedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tüm tutukluların adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.  Mahkeme heyeti, duruşma 26 Aralık’a erteledi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.