İstanbul Yeni Havalimanı üzerinde uçuş yasağı

İstanbul Yeni Havalimanı üzerinde uçuş yasağı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılışı yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı üzerinde törenler nedeniyle uçuş yasağı getirildi. Öte yandan havalimanında inşaat çalışmaları halen devam ediyor.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışı bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Açılışa konuk cumhurbaşkanlarının yanı sıra, sanatçılar ve çok sayıda davetli katılacak.

Açılışın ardından ilk sefer, 31 Ekim’de saat 11.30’da gerçekleştirilecek Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Ankara seferi olacak. THY ilk seferini Boeing 777 tipi geniş gövdeli uçakla icra ederken, ikinci sefer ise Boeing 737-800 tipi uçakla Ercan Havalimanı olacak. İstanbul Yeni Havalimanı’na ilk iniş yapacak olan Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının saat 14.15’de piste teker koyması planlanıyor. THY, İstanbul Yeni Havalimanı’ndan Ankara, Ercan ve Bakü seferlerini gerçekleştirecek. Seferler zamanla kademeli olarak attırılacak.

Açılışı öncesi DHA’nın havadan görüntülediği havalimanında inşaat çalışmalarının ise halen devam ettiği görülüyor.

NOTAM İLAN EDİLDİ

Öte yandan bugün yapılacak resmi açılışı nedeniyle havadan da önlem alındı. Dev merkezin de içinde olduğu büyük bir alana uçuş yasağı getirildi.

Uçuş yasağını kapsayan bölgeler.

NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda 13:00 ile 23:59 saatleri arasında bölgeye helikopter gibi görerek uçuş yapan (VFR) trafiklerin de aralarında olduğu görevli olmayan devlet ve sivil hava araçları trafiklerinin bölgeye yaklaşmasına, girişine ve kalkışına yasaklandı. NOTAM’da, uçuş yasağının koordinatları ve bilgi notu paylaşıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.