İstanbul Valiliği 'Onur Yürüyüşü'nü yasakladı

İstanbul Valiliği 'Onur Yürüyüşü'nü yasakladı

İstanbul Valiliği, LGBTİ+ üyeleri tarafından 25 Haziran Pazar Günü yapılması planlanan "Onur Yürüyüşü'ne ilişkin açıklama yaptı.

Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü olarak görülen Onur Yürüyüşü, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

Yürüyüşün yarın yapılması planlanıyordu. HDK Kadın Meclis’i ise İstanbul Valiliği’nin yasak kararına tepki gösterdi.

İstanbul Valiliği Onur Yürüyüşü’ne izin vermedi. Valilik tarafından yapılan açıklamada “Valiliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda, düzenlenmek istenen yürüyüşün başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak olan turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan gün ve öncesi ve sonrasında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesine izin verilmeyecektir” denildi.

İstanbul Valiliği tarafından iki yıldır LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasına HDK Kadın Meclisi tepki gösterdi. HDK “Sokakları gökkuşağı renklerine boyayacağız” dedi.

HDK açıklamasında  “Hükümetin, yargının, polisin ve hükümet tarafından sırtı sıvazlanan bu tarz homofobik yapıların niyeti LGBTİ+lerin bu coğrafyadaki varlığını kısıtlamaktır. Oysa bu coğrafya, tüm direnenleri sokaklardan ve politikadan uzak tutmaya, yolları halka kapatmaya niyetlenenlere inat bu coğrafyanın kalıcı unsurları olan LGBTİ+lere, kadınlara ve direnmekte olan tüm ezilen kimliklere aittir. Bu sene de heteroseksizme karşı mücadele edenler olarak sokağa çıkacak, haklılığımızın verdiği özgüven, kararlılık ve neşe ile sokakları gökkuşağı renklerine boyayacağız” ifadeleri yer aldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.