İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin iptali için dava açıldı

İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin iptali için dava açıldı

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı Danıştay'da iptal davası açtı.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden Cumhurbaşkanı kararına karşı Danıştay’da iptal davası açtı.  

Sosyal medya ağı Twitter’dan yapılan paylaşımda, “Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak, 20.03.2021 tarihinde gece yarısı 02.00’de İstanbul Sözleşmesi’ni feshettiğini ilan eden Cumhurbaşkanı Kararına karşı, bu gece saat 02.00’de, Danıştay başkanlığına hitaben, işlemin iptali hakkında dava açmış bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.  

Dernekten yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Geçtiğimiz gece yarısı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı, Türkiye’nin emektar kadınlarının mücadelesiyle kazanılan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedildiğini duyurdu. Ancak hukuken bu kararın hükmü yoktur.

İstanbul Sözleşmesi, Cumhurbaşkanı kararı ile feshedilemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunla yürürlüğe giren bir milletlerarası sözleşmeden, Cumhurbaşkanı kararıyla taraf olmaktan çıkarılamaz.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak, 20/03/2021 günü gece saat 02.00’de İstanbul Sözleşmesi’ni feshettiğini ilan eden Cumhurbaşkanı kararına karşı, bu gece saat 02.00’de Danıştay başkanlığına hitaben işlemin iptali hakkında dava açmış bulunuyoruz.

Kadınların yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’de tek bir kadının bile şiddete maruz kalmayacağı güne dek, buradayız, mücadele edeceğiz.

İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı #AklınızdanBileGeçirmeyin.”

Resmi Gazete'de cuma gecesi yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Erdoğan İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.