‘İstanbul için başvuru yapamadı’ iddiasına DEM Parti’den açıklama

‘İstanbul için başvuru yapamadı’ iddiasına DEM Parti’den açıklama

DEM Parti’nin "geç başvuruda bulunduğu için İstanbul İl Seçim Kurulu’nun aday listesini kabul etmediği ve DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin başvurularını iletemediği" iddia edildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

Seçim takvimine göre, siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına teslim etti.

Büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına saat 17.00’ye kadar iletti.

Başvurularını bugün saat 17.00’ye kadar sunması gereken bağımsız adaylar da başvurularını il ve ilçe seçim kurullarına yaptı.

“Başvurumuzu yaptık, sorun yok”

DEM Parti'nin "geç başvuruda bulunduğu için İstanbul İl Seçim Kurulu’nun aday listesini kabul etmediği" iddia edildi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek “Başvurumuzu yaptık, sorun yok” ifadelerini kullandı.

DEM Parti’nin resmi X hesabından ise “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır” açıklaması yapıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.