İstanbul Barosu’na ilk kadın başkan: Filiz Saraç kazandı

İstanbul Barosu’na ilk kadın başkan: Filiz Saraç kazandı

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Filiz Saraç oldu. Saraç, 144 yıllık bir geçmişe sahip İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu.

İstanbul Barosu’nun dün başlayan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda bugün seçim yapıldı. Saat 09:00’da başlayan oy verme işlemi için 144 sandık kuruldu. Her sandık için ise üç kişi görevlendirildi. 56 bin 944 avukatın oy kullanması beklenen seçimde oy verme işlemi 17:00’de sona erdi.  

Saat 17.00'da sona eren seçimin ardından sandıklarda sayılan oylar sonucunda İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Filiz Saraç oldu. Saraç, 144 yıllık bir geçmişe sahip İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu.   

Filiz Saraç'tan ilk açıklama

"Bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İstanbul Barosu, 144 yıllık tarihiyle halk mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken 144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onurunu yaşatan İstanbul Barosu'na teşekkür ediyorum. Atatürk ve Cumhuriyet'in kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum, huzurunda saygıyla eğiliyorum." 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.