İstanbul Barosu'nda yeniden Durakoğlu seçildi

İstanbul Barosu'nda yeniden Durakoğlu seçildi

Dünyanın en büyük barolarından İstanbul Barosu'nun yeni yönetimini belirlemek üzere bugün sandık başına gitti. Oyların yüzde 30.72'sini alan mevcut başkan Mehmet Durakoğlu, seçimi kazanan isim oldu.

Haliç Kongre Merkezi’nin toplantı salonunda kurulan sandıklarda avukatlar oy kullanma işlemine sabah saatlerinde başladı.

26 bin 294 kişinin oy kullandığı seçim, saat 17.00’de bitti. Mevcut başkan ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu, yüzde 30.72 oy oranıyla yeniden seçildi.

Seçimin sonuçlarının belli olmasının ardından konuşma yapan Durakoğlu, “Eğer bu seçim sonuçları birileri için mesajsa önce bizim için mesajdır ve bu mesaj alınmıştır” dedi.

YÖNETİME 10 ADAY TALİP

İstanbul Barosu Başkanlığı için 10 aday yarıştı: Eren Keskin (Özgürlükçü Demokrat Avukatlar), Fikret İlkiz (Bağımsız), Mehmet Durakoğlu (İstanbul Barosu Başkanı, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu), Kaptan Yılmaz (Milliyetçi Avukatlar Grubu), Başar Yaltı (Avukat Harekatı), Hasan Kılıç (Önce İlke Çağdaş Avukatlar Yükseliş Grubu), Çiğdem Koç (Bağımsız), Gökhan Ahi (Avukat Hakları Grubu), Talat Canbolat (Baroda Değişim ve Gelişim Harekatı), Cem Kaya Karatün (Ortak Hedef Platformu).

Oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle son buldu ve sayım işlemine geçildi. Avukatlar oy sayımı işlemini kongre merkezinin içinde kurulan televizyon ekranlardan takip etti.

Toplamda 105 sandıkta oy kullanıldı. 41 bin 462 seçmenin olduğu İstanbul Barosu’nda 26 bin 294 kişi oy kullandı.

Oyların yüzde 30.72’sini alan mevcut başkan Mehmet Durakoğlu, yeniden bu göreve seçildi. Sonuçlar şöyle:

– Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu: Yüzde 30.72 (8 bin 77 oy)

– Önce İlke Çağdaş Avukatlar Yükseliş Grubu’nun adayı Hasan Kılıç: Yüzde 26 (6 bin 856 oy)

– Avukat Hakları Grubu’nun adayı Gökhan Ahi: Yüzde 9.56 (2 bin 488 oy)

– Baroda Değişim ve Gelişim Harekati’nin adayı Talat Canpolat: Yüzde 9.23 (2 bin 407 oy)

– Bağımsız aday Fikret İlkiz: Yüzde 8.54 (2 bin 238 oy)

– Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu’nun adayı Eren Keskin: Yüzde 6.31 (Bin 645 oy)

– İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Kaptan Yılmaz: Yüzde 4.61 (Bin 203 oy)

– Avukat Hareketi’nin adayı Başar Yaltı: Yüzde 3.68 (965 oy)

– Ortak Hedef Platformu’nun adayı Cem Kaya Karatün: Yüzde 1.53 (399 oy)

– Bağımsız aday Çiğdem Koç: Yüzde 0.06 (16 oy)

DURAKOĞLU: BÜTÜN GRUPLAR BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ BİR YARGI İSTİYOR

Seçimin ardından konuşan Mehmet Durakoğlu, “İstanbul Barosu’nun son iki gün yapılan genel kurulu bir avukata yakışır bir biçimde tartışmalı ama son derecede düzeyli geçti. Geriye dönüp baktığınızda genel kuruldan çok genel bir ifade ile Türkiye’nin hukuk devleti olabilmesi, yargısının bağımsız ve tarafsız olabilmesi için bir ağız birliğini çıkarabilirsiniz. Tartışmasız bütün gruplar bunu talep ettiler” dedi.

‘BU MÜCADELEYİ BÜTÜN AVUKAT ARKADAŞLARLA YAPACAĞIZ’

Avukatların hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı için ellerinden geleni yaptığını söyleyen Durakoğlu, şöyle devam etti:

“Yeri geliyor bıçaklanıyoruz, yeri geliyor öldürülüyoruz. İstanbul Barosu kendi kendine var olan, Orhan Apaydınlar’dan gelen bir büyük mücadele geleneğini de devam ettirecektir. Bu konuda da kimsede kuşu yoktur. Bu geleneği devam ettirmek adına bu genel kurulu tamamlamış oluyoruz. Seçimde benim grubum itibariyle Atatürk, Cumhuriyet ilkeleriyle, değerleriyle hassasiyet taşıyan bir grubun bu mücadeleyi yapması anlamına geliyor. Ama biz bu mücadeleyi topyekün yapacağız. Bütün avukat arkadaşlarla birlikte yapacağız.”

‘SEÇİM SONUÇLARI BİZİM İÇİN MESAJDIR’

“Oylara baktığınız zaman kendi içimizde yeni bir değerlendirme yapma ihtiyacını duyuran bir sonuçtan söz ediyoruz” diyen Durakoğlu, “Özellikle genç avukatların ortaya çıkan durum itibariyle pervasızca açılan hukuk fakültelerinin barolara çok da fazla avukatı yüklemiş olması nedeniyle ortaya çıkan tabloyu doğru değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Seçim sonucunun kendileri için bir mesaj olduğunu kaydeden Durakoğlu, “Genç meslektaşlarımızın neden tercihlerinde farklı davrandıkları konusunu bizim oturup yeniden değerlendirmemiz gerekiyor. Eğer bu seçim sonuçları birileri için mesajsa önce bizim için mesajdır ve bu mesaj alınmıştır” dedi.

MEHMET DURAKOĞLU KİMDİR?

İstanbul Barosu’na tekrar başkan seçilen Mehmet Durakoğlu, 1956’da Sivas’ta doğdu. Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirdi. 1982’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986’da serbest avukatlığa başladı. Dış ticaret alanında sertifika programları dersleri verdi. Aynı konuda yayınlanmış makaleleri var. İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Üyeliği’nde bulundu. 2004’de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2006’da Baro Başkan Yardımcısı oldu. 2010-2012 ve 2012-2014 dönemlerinde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulundu. Durakoğlu, 2016-2017 yıllarında da İstanbul Barosu Başkanlığı görevinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.