İsrailli amatör dalgıç Haçlı seferlerinden kalma kılıç buldu

İsrailli amatör dalgıç Haçlı seferlerinden kalma kılıç buldu

İsrailli bir amatör dalgıç 900 yıllık kılıç keşfetti. Deniz canlılarıyla yüzeyi kaplanan kılıcın bir Haçlı şövalyesine ait olduğu söylendi.

İsrail'in kuzey sahilinde Haçlı şövalyesine ait olduğu düşünülen 900 yıllık kılıç, amatör bir dalgıç tarafından bulundu. 

Shlomi Katzin isimli amatör dalgıç, ülkenin kuzeyindeki Hayfa yakınlarında bulduğu ve yaklaşık 900 yıllık kılıcı İsrailli yetkililere teslim etti. Kılıç, uzun yıllar boyunca deniz canlılarına ev sahipliği yaptığı ve yüzeyinde deniz kabukları gözlemleniyor.

'SİZİ FARKLI BİR ZAMANA GÖTÜRÜYOR'

İsrail Eski Eserler Merkezi (IAA) tarafından yapılan açıklamada bir metrelik kılıcın temizlenip analiz edildikten sonra sergileneceğini duyuruldu. "Böylesi kişisel bir eşya ile karşılaşmak heyecan verici" diye konuşan IAA yetkilisi buluntuya dair "Şövalyeler, zırhlar ve kılıçlar ile karşılaşmak, sizi zamanda 900 yıl geriye giderek farklı bir döneme götürüyor" ifadelerini kullandı.   

IAA tarafından yapılan açıklamada kılıcın bir haçlı şövalyesine ait olduğunun açık olduğu belirtilirken çok iyi korunmuş ve eşine az rastlanır bir objeyle karşı karşıya olduklarını söylendi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.