İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de Sağlık Bakanlığı binası ile Covid test merkezi zarar gördü

İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de Sağlık Bakanlığı binası ile Covid test merkezi zarar gördü

İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de Sağlık Bakanlığı binası ile korona virüsü test kliniğinin hasar gördüğü belirtildi. Geçtiğimiz haftadan bu yana, 61'i çocuk 212 Filistinlinin öldüğü açıklandı.

Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in yerleşim yerlerini bombaladığı ve Gazze'deki tek korona virüsü test kliniği ile Sağlık Bakanlığı binasının hasar gördüğü kaydedildi. Al Remal'de Covid-19 testilerinin uygulandığı kliniğin kullanılamaz durumda olduğunu aktaran Filistin Yönetimi Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Abu Rish, "Sağlık Bakanlığı binası, Al Remal kliniği ile sağlık personelini hedef almak, insani yardım çalışmalarını engellemeyi amaçlayan çirkin bir suçtur" dedi.

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 212'YE YÜKSELDİ 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in hava saldırıları sonu ölen Filistinlilerin sayısının 212'ye yükseldiği duyuruldu. Yetkililer, 61 çocuğun ölenler arasında bulunduğunu aktardı. En az 1500 kişinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail'den yapılan açıklamada, ikisi çocuk olmak üzere 10 kişinin öldüğü belirtildi. 

GENEL GREV ÇAĞRISI

İsrail'in saldırıları protesto etmek için El Fetih'ten gelen çağrı ile beraber bugün işgal atındaki Batı Şeria ile Gazze'de genel grev başlatıldı. Gazze'yi yöneten Hamas'ın da desteklediği grevle beraber, birçok dükkanda kepenklerin indirildiği ve bazı eğitim kurumlarında faaliyetlerin durduğu aktarıldı.

El Cezire'nin Ramallah kentindeki muhabiri Nida Ibrahim, "On yıllardır ilk kez, siyasi olarak bölünmüş Filistinlilerin böyle bir genel greve katıldığına şahit oluyoruz" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.