İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 9 bin 488'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 9 bin 488'e yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında son 24 saat içinde 261 kişinin daha hayatını kaybettiğini, ölü sayısının 9 bin 488'e yükseldiğini duyurdu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki 'Aksa Tufanı' saldırısıyla başlayan İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler hakkında son bilgileri paylaştı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Sağlık Bakanlığı, son 29 gün içinde İsrail'in saldırılarında Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının en az 9 bin 488'e yükseldiğini bildirdi. Bu kişilerin 3 bin 900'ünün çocuk olduğu açıklandı. Açıklamada, ölenlerin 2 bin 500'ünün kadın olduğu bilgisi de paylaşıldı. Bakanlık açıklamasında, "Enkaz altında 1250'si çocuk 2 bin 200 kişi bulunduğu yönünde kayıp ihbarı aldık" denildi.

ÇATIŞMALAR 29'UNCU GÜNÜNDE

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' isimli kapsamlı saldırı düzenlemiş, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlatmıştı. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Gazze'ye kara operasyonlarının başladığı 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli rehine bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 144 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda ise 56 Hizbullah mensubu ile dört İsrail askeri öldü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.