İsrail’in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 5 bin 87’ye yükseldi

İsrail’in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 5 bin 87’ye yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 55'i çocuk 5 bin 87 kişinin öldüğünü açıkladı. Öldürülen gazeteci sayısı da 23'e yükseldi.

İsrail-Filistin çatışmalarının 17'inc gününde, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı 387 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

AA'nın aktardığına göre, Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 5 bin 87 kişinin hayatını kaybettiğini, bu kişilerin 2 bin 55'inin çocuk, 1119'unun kadın olduğunu bildirdi. 17 günde 15 bin 273 kişinin de yaralandığı açıklandı. Son 24 saatte gerçekleştirilen İsrail saldırıları hakkında da açıklamada bulunan bakanlık, bir günde 436 Filistinlinin öldürüldüğünü, bu kişilerin 182'sinin çocuk olduğunu bildirdi.

HAYATINI KAYBEDEN GAZETECİ SAYISI 23'E YÜKSELDİ

İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazeteci sayısının da 23'e yükseldiği bildirildi.

Bölgedeki gazetecilere ilişkin olarak Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden gazetecilerinin 19'unun Filistinli, 3'ünün İsrailli ve 1 gazetecinin de Lübnanlı olduğu, saldırıların başladığı günden bu yana sekiz gazetecinin yaralandığı, üçünden de haber alınamadığı bilgisi paylaşıldı.

CPJ Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Sherif Mansour, konuya ilişkin açıklamasında, 'gazetecilerin kriz zamanlarında önemli işler ortaya koyan siviller olduğunu ve savaşan taraflarca hedef alınmaması gerektiğini' bildirdi. Mansour, tüm dünyadan gazetecilerin 'yürek dağlayan' çatışmayı haberleştirmek için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu ve gazetecilerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

7 EKİM'DEN BU YANA 32 CAMİ YIKILDI

İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'ndeki En-Nur el-Muhammedi Camisi'ne düzenlediği saldırı sonrası savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yıkılan cami sayısı da 32'ye yükseldi.

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı'ndan saldırılara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail uçaklarının Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bulunan En-Nur el-Muhammedi Camisi'ne saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırı sonucu yaralananlar olduğu ifade edilen açıklamada, aynı mahallede bir eve düzenlenen saldırıda da ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

Bakanlık, 22 Ekim Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde yıkılan cami sayısının 31'e yükseldiğini duyurmuştu. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.