İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 21 bin 672'ye yükseldi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 21 bin 672'ye yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezine yönelik saldırılarında son 24 saat içinde en az 100 kişi öldü, 158 kişi yaralandı. İsrail'in Gazze'nin iç ve güney bölgelerinde ilerlemeyi sürdürdüğü belirtildi.

 Gazze'deki sağlık yetkilileri, son 24 saatte İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezine yönelik saldırılarında en az 100 kişinin öldüğünü, 158 kişinin yaralandığını bildirdi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı da 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının 21 bin 672'ye, yaralıların sayısının ise 56 bin 165'e yükseldiği bilgisini verdi.

Reuters'ın aktardığına göre, İsrail tankları gece boyunca Gazze'nin merkezi ve daha önce sivil halktan gitmesinin istendiği güney bölgelerde ilerlemeyi sürdürdü. İç ve güney kesimlerinde yaşayanlar, gece boyunca hava saldırısı ve top atışları altında olduklarını anlattı.

'ARTIK YETER'

Kızılhaç da Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasser Hastanesi'nde ambulansların yıkıntılar arasında ilerlediği ve yaralı çocukları taşıdığı anların görüntülerini paylaştı. Gazze'nin merkezindeki Maghazi'de yaşayan sağlık çalışanı Ziad, Reuters'a yaptığı açıklamada, ailesi ve üç çocuğu ile birlikte kaçmayı planladıklarını, kullanabilecekleri tek yolun Deyr El Belah'ı geçen kıyı yolu olduğunu anlattı.

İsrail'in Deyr El Belah'a yeni bir saldırı düzenlemesinden korktuğunu söyleyen Ziad, Mısır sınırındaki Refah'a doğru gitme isteğini de dile getirerek, "Şimdi ateşkes istiyoruz. Yarın bile değil. Artık yeter. Yeterden bile ötesi, yeter artık" dedi.

İSRAİL: GAZZE'YE AŞI GİRİŞİ SAĞLANDI

Öte yandan, İsrail, 29 Aralık Cuma günü bir açıklama yaparak, hastalıkların yayılmasını engellemek için UNICEF ile koordinasyon halinde Gazze'ye aşı girişinin kolaylaştırıldığını söyledi. Dün açıklama yapan İsrail hükümet sözcüsü de İsrail'in bölgeye insani yardımı engellemediğini, sorunun 'Gazze içindeki dağıtımda' olduğunu savundu.

BİR GAZETECİ DAHA İSRAİL'İN SALDIRISINDA ÖLDÜ

Gazze'deki sağlık yetkilileri ve gazeteciler, Al-Quds TV kanalı için çalışan Filistinli bir gazetecinin daha bazı aile üyeleriyle birlikte İsrail'in Nusayrat kampındaki evlerine yönelik hava saldırısında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Gazze hükümetinin medya ofisinin dün paylaştığı verilere göre, Gazze'de hayatını kaybeden Filistinli gazeteci sayısı bu son can kaybı ile birlikte106'ya yükseldi. Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) de geçen hafta yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail-Gazze çatışmalarının ilk 10 haftasının gazeteciler için şimdiye kadar kayıtlara geçmiş en ölümcül dönem olduğunu bildirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.