İsrail'in Gazze'de gece boyu süren saldırılarında 5 sivil hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'de gece boyu süren saldırılarında 5 sivil hayatını kaybetti

İsrail ordusunun gece boyu hava, kara ve denizden Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarında 5 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerini yoğun şekilde bombaladı.

Gazze'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evin bombalanması sonucu 5 sivil hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki bazı noktaları hedef alarak yerleşim yerlerine zarar verdi. Bu saldırılarda Nü'n Nureyn Camisi ile Muaz bin Cebel Camisi de hedef alındı.

Ayrıca İsrail ordusu, savaş uçaklarının bombardımanının ardından Nuseyrat Mülteci Kampı'nın bazı bölgelerine karadan tanklarla girdi.

WAFA haberine göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 33 bin 482 Filistinli hayatını kaybetti, 76 bin 49 kişi yaralandı.

Aynı zamanda, Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Lubben eş-Şarkiyye Köyü'nde fanatik Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait bir eve ve bir araca saldırdığı belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarında 460 Filistinli hayatını kaybetti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.