İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırısı: En az 195 ölü, 777 yaralı

İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırısı: En az 195 ölü, 777 yaralı

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırılarında en az 195 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaralı sayısının ise 777'ye çıktığı belirtildi.

Hamas, İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırılarında ölü sayısının 195'e çıktığını duyurdu. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Cebaliya'ya düzenlediği iki saldırıda 777 kişinin yaralandığını, en az 120 Filistinlinin kayıp olduğunu bildirdi. 

İKİ HAFTA İÇİNDE 7 BİN 500 KİŞİ TAHLİYE EDİLECEK

Öte yandan Mısır, İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşma kapsamında Refah Sınır Kapısı'ndan tahliye edileceklerin yer aldığı 500 kişilik listeden 320'sinin Gazze'den ayrıldığı belirtildi. Açıklamaya göre tahliye edilenler arasında Avustralya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Endonezya, İtalya, Japonya, Ürdün, İngiltere ve ABD pasaportuna sahip kişiler yer alıyor. Reuters'a konuşan diplomatik bir kaynak, yaklaşık 7 bin 500 yabancı pasaport sahibinin yaklaşık iki hafta içinde Gazze'den ayrılacağını söyledi.

İSRAİL ORDUSU: 17 ASKER ÖLDÜ

Öte yandan İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda şu ana kadar 17 askerinin öldürüldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda yaralanan 2 askerinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ordunun açıkladığı rakamlara göre, Gazze Şeridi'ndeki kara harekatında çıkan çatışmalarda 31 Ekim'den itibaren öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 17'e yükseldi.

BM: MÜLTECİ KAMPINA SALDIRILAR 'SAVAŞ SUÇU' OLARAK SAYILABİLİR

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği de, İsrail'in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarından endişe duyduklarını belirterek, "saldırıların savaş suçu teşkil edebilecek orantısız saldırılar" olabileceğini vurguladı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin X hesabından yapılan açıklamada, "İsrail'in, Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarının ardından meydana gelen çok sayıda sivil zayiatın ve yıkımın boyutu göz önüne alındığında, bu saldırıların savaş suçu teşkil edebilecek orantısız saldırılar olduğuna ilişkin ciddi endişelerimiz bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

UNWRA: 70 ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETTİ

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ise, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda 70 ajans çalışanının öldüğünü bildirdi. Ziyaret için geldiği Gazze'de AA muhabirine açıklama yapan Lazzarini, bugün ilk kez Gazze'ye geldiğini söyledi.

Gazze'de son zamanlarda bombalanan ve bir kişinin öldüğü, 80 kişinin de yaralandığı çok kalabalık bir okul olan barınma merkezini ziyaret etmek istediğini dile getiren Lazzarini, "Gazze'deki insanları ve özellikle de çocukları görünce şoke oldum, yiyecek ve su istiyorlar. Gerilimin tırmanmasının ardından ziyaret ettiğim yerlerde Gazze'dekine benzer bir durumla hiç karşılaşmadım" diye konuştu. Ziyaretinin amacının, ajansın çalışma ekibiyle tanışmak ve tüm ön saflarda çalışanlara saygısını ifade etmek olduğunu vurgulayan Lazzarini, "UNRWA personeli, özellikle 70 çalışanımızın ölümünün ardından Gazze'de ağır bir bedel ödüyor” dedi.

UNRWA'nın Gazze'deki çalışmalarına devam edip etmeyeceğine dair soruya ise Lazzarini, “Tabii ki mesajım, UNRWA'nın Gazze'deki Filistinli mültecilerin yanında kalması.” cevabını verdi. Gazze'deki gıda, su ve yakıt kıtlığı gerçeğine de değinen Lazzarini, "Gazze'de yakıtın her şey olduğunu biliyoruz, çünkü yakıt olmadan jeneratörleri, fırınları, hastaneleri çalıştıramayız ve su pompalayamayız" ifadesini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.