İsrail’den İran’a ‘füze fabrikası’ suçlaması

İsrail’den İran’a ‘füze fabrikası’ suçlaması

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran’ın Suriye ve Lübnan’da füze fabrikaları kurduğunu iddia etti.

Netanyahu, İran’ın “İsrail’i yok etme hedefi doğrultusunda” hassas güdümlü füze üretmek için Suriye ve Lübnan’da fabrikalar kurduğunu iddia etti. Netanyahu, İran’ı Suriye’yi, askeri bir üsse dönüştürmekle suçladı.

Netanyahu bu açıklamaları, ocak ayında göreve gelen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ilk kez gerçekleştirdiği Kudüs ziyareti sırasında yaptı.

Netanyahu, “İran, hem Suriye hem de Lübnan’da hassas güdümlü füzeler üretmek için tesisler inşa ediyor, bu İsrail’in kabul edemeyeceği gibi BM’nin de kabul etmemesi gereken bir şey” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda Suriyeli muhaliflere ait bir gazete, Suriye’nin kuzey batısında, Banyas kenti yakınlarında bir füze fabrikası kurulduğunu iddia etmişti. Bunun ardından İsrail uydu görüntü şirketi ImageSat International, bu füze fabrikasına ait olduğunu öne sürdüğü uydu fotoğrafları yayımlamıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.