İsrail’den abluka altındaki Gazzelilere: Can güvenliğiniz için yaşadığınız yerleri terk edin

İsrail’den abluka altındaki Gazzelilere: Can güvenliğiniz için yaşadığınız yerleri terk edin

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin bazı bölgelerindeki Filistinlileri ‘can güvenlikleri için’ evlerini terk etmeye çağırıp sığınaklara gitmelerini istedi.

Filistinli grupların başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonun ardından Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarına düzenleyen İsrail güçleri, bölgedeki Filistinlilere ‘yaşadıkları yerleri terk etme’ çağrısı yaptı.

365 kilometrekare yüzölçümüne sahip olan ve yaklaşık 2,3 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi, 2006’dan bu yana kara, deniz ve havadan İsrail ordusu ablukası altında bulunuyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,"Hamas'ın saldırıları İsrail ordusunu Gazze'de harekete geçmeye zorluyor. Bu nedenle can güvenliğiniz için derhal yaşadığınız yerleri terk edin” dedi ve boşaltılması gereken bölgeleri sıraladı.

Buna göre, El-Mekusi bölgesi, Beyt Hanun ve Şucaiyye Mahallesi'nin doğu kesimi sakinlerinin Gazze kent merkezine, kuzey bölgesi, El-Bıreyc'in doğusu ve El-Meğazi'nin güney ve doğusundakilerin Gazze kent merkezinde bulunan kamplardaki sığınaklara, Büyük Absan ve Küçük Absan bölgesindekilerin Han Yunus kent merkezine, Refah'takilerin de Refah kent merkezindeki sığınaklara gitmesi istendi.

Adraee ayrıca, yapılan durum değerlendirmesinin ardından, Gazze tümeninin kontrolü altındaki bölgenin kapalı askeri bölge ilan edildiğini ve buraya kesinlikle girilemeyeceğini belirterek, halktan bölgeye girmemelerini istedi.

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.