İsrail Suriye'yi dört günde üçüncü kez vurdu

İsrail Suriye'yi dört günde üçüncü kez vurdu

İsrail geçen aydan bu yana yedinci kez Suriye'deki hedeflere füze saldırısı düzenledi. Suriye hükümeti Humus kentindeki bazı karakolların hedef alındığını açıklarken, Batılı kaynaklar İran ve İran'a bağlı milislerin hedefte olduğunu ileri sürdü.

Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail'in bugün erken saatlerde ülkenin Humus kentindeki bazı karakollara füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Batılı istihbarat kaynakları ise saldırılarda İran Devrim Muhafızları personelinin konuşlandığı hava üslerinin hedef alındığını ileri sürdü.

Suriye Savunma Bakanlığı'ndan devlet haber ajansı SANA'ya yapılan açıklamada, İsrail'in "güneybatıdan Humus şehri ve kırsalındaki bazı karakolları hedef alan bir hava saldırısı" düzenlediğini duyurdu. Suriye ordusundan askeri bir kaynak ise "saldırıların kısmi maddi hasara yol açtığını ve beş askeri personelin de yaralandığını" açıkladı.

BATILI KAYNAKLAR: İRAN ASKERİ PERSONELİ VE HİZBULLAH HEDEFTEYDİ

Konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen iki Batılı istihbarat kaynağı ise hava saldırılarının Palmira antik kentinin batısındaki T4 hava üssüne ve "İran destekli Hizbullah'ın konuşlu bulunduğu" Lübnan sınırına yakın El Kusayr kenti yakınlarındaki El Dabaa Havalimanı'na yapıldığını söyledi.

Kaynaklar, İran askeri personelinin yanı sıra Hizbullah savaşçılarının da her iki havaalanında konuşlandığını ve Humus'un saldırıya uğrayan bölgesinde de İran yanlısı milislerin konuşlu bulunduğunu ileri sürdü.

SALDIRILARDA ÖLEN İRANLI PERSONEL SAYISI İKİYE YÜKSELDİ

Bugünkü saldırı İsrail'in son bir ayda Suriye'ye yaptığı yedinci saldırı oldu. İsrail, 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman Lübnan Hizbullah'ı dahil İran destekli gruplara ve hükümete ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor ve genellikle bu saldırılarla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor.

İran Devrim Muhafızları, cuma günkü saldırılar sonucunda Suriye'de görev yapan İranlı bir danışmanın daha öldürüldüğünü duyurdu. İran yarı resmi haber ajansı Mehr'e yapılan açıklamada Devrim Muhafızları'nda görevli bir askeri danışmanın daha 'aldığı yaralardan dolayı' öldüğü açıklandı. Böylece İsrail'in hava saldırılarında ölen Devrim Muhafızları personelinin sayısı ikiye yükselmiş oldu. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.