İsrail Savunma Bakanı: Kara harekatı aylarca sürebilir

İsrail Savunma Bakanı: Kara harekatı aylarca sürebilir

İsrail'in Savunma Bakanı Galant: Kara harekatı, oradaki son savaş olmalı çünkü sonrasında Hamas olmayacak. Bu, bir ay, 2 ay, 3 ay sürebilir ama sonunda orada Hamas kalmayacak.

 Hamas'ın saldırılarının ardından Gazze'de katliam yapan İsrail, yıkımı daha da büyütecek kara harekatının hazırlıklarını sürdürüyor.

Savunma Bakanı Yoav Galant, muhtemel kara operasyonunu anlattı. AA'nın Yediot Ahronot gazetesinden aktardığına göre Gazze sınırı yakınlarında "Hava Kuvvetleri Harekat Komutanlığı" toplantısında konuşan Galant'ın "İsrail ordusunu durdurabilecek hiçbir şey yok. Manevranın (İsrail'in Gazze saldırılarına verdiği isim) operasyonel yönü, hava kabiliyeti ve kara harekatından oluşuyor. Gazze'deki kara harekatı, oradaki son savaş olmalı çünkü sonrasında Hamas olmayacak. Bu, bir ay, 2 ay, 3 ay sürebilir ama sonunda orada Hamas kalmayacak." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu daha önce yaptığı açıklamada, "savaşın" bir sonraki aşamasına (kara harekatı) hazırlık amacıyla Gazze'de İsrail güçlerinin karşılaşabileceği tehditleri azaltmak için hava saldırılarını yoğunlaştırdığını duyurmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.