İsrail Savunma Bakanı: Gazze harekatı yeni bir emre kadar devam edecek

İsrail Savunma Bakanı: Gazze harekatı yeni bir emre kadar devam edecek

İsrail Savunma Bakanı Gallant, Gazze'ye başlatılan kara operasyonunun 'yeni bir emre kadar süreceğini' bildirdi. Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaşanan can kaybı 7 bin 703'e yükseldi.

 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun 27 Ekim Cuma akşamından bu yana Gazze'ye düzenlediği hava ve kara operasyonları hakkında açıklama yaparak harekatın 'yeni bir emre kadar süreceğini' söyledi.

Reuters'ın haberine göre, konuya ilişkin paylaştığı video mesajında Gallant, Gazze Şeridi'ne başlatılan operasyonların süreceğini bildirerek, "Yerin üzerinden ve yerin altından saldırdık. Her seviyeden terör örgütü üyesine her yerde saldırdık" dedi. Gallant, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birliklere verilen talimatlar açık: Operasyon yeni bir emre kadar sürecek." 

İSRAİL ORDUSUNDAN 'KUZEYİ TAHLİYE EDİN' ÇAĞRISI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari de sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir açıklama yaparak Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinlilere 'güneye geçme' çağrısını yineledi. Söz konusu çağrının 'acil bir askeri uyarı' olduğunu söyleyen Ordu Sözcüsü Hagari, "Acil güvenliğiniz için, Gazze'nin kuzeyindeki ve Gazze şehrindeki herkesi güneye gitmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇATIŞMALAR 22'NCİ GÜNÜNDE: GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 7 BİN 700'Ü GEÇTİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra da Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verdi.

AA'nın aktardığına göre, Kudra, İsrail'in son saatlerde düzenlediği saldırılarda 53 katliam gerçekleştirdiğini ve 377 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyledi. Filistinli yetkili, İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülenlerin sayısının 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktığını, 19 bin 743 kişinin de yaralandığını belirtti. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.