İsrail polisinin baskını sonrası Gazze ve Batı Şeria'da genel grev

İsrail polisinin baskını sonrası Gazze ve Batı Şeria'da genel grev

İsrail polisinin Nablus baskınının ardından, Batı Şeria ve Gazze'de dükkanlar kepenk indirdi. Baskında, 11 Filistinli öldürülmüştü.

 İsrail güçlerinin dünkü Nablus baskınında öldürülen 11 Filistinlinin yasını tutmak amacıyla işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze'de genel grev ilan edildi. Batı Şeria ve Gazze'de dükkanlar kepenk indirdi, okullar tatil edildi.

'İSRAİL İŞGALİNE KARŞI BİR DİRENİŞ'

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Grev, Batı Şeria'nın tüm illerine yayılıyor. Bu, İsrail'in işgaline karşı bir direniş biçimi" dedi. İsrail güçlerinin Nablus'ta düzenlediği baskını 'katliam' olarak nitelendiren Ebu Yusuf, İsrail saldırılarının durdurulması için uluslararası müdahale çağrısında bulundu. Ebu Yusuf, 'Filistin halkının işgal güçleri karşısında yekvücut olduğunu' dile getirdi. FKÖ yetkilisi, bugün İsrail ordusunun 'işlediği suçları protesto' için eylemler düzenleneceğini ifade etti.

Ne olmuştu?

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentine dün sabah birkaç noktadan baskın düzenlemişti. Nablus'un tarihi Eski Şehir bölgesindeki bir evin etrafını kuşatan İsrail askerleri, baskını protesto eden Filistinlilere gerçek mermiyle müdahale etmiş, biri çocuk 11 Filistinli öldürülmüştü. İsrail güçleri 6'sı ağır 100'den fazla Filistinliyi de yaralamıştı.

Filistinli gruplar Nablus'ta hayatını kaybedenlerin yasını tutmak amacıyla kapsamlı grev çağrısında bulunmuştu. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu yılbaşından bu yana 63 Filistinli öldürüldü. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.