İsrail ordusu, Suriye ve Lübnan'ı vurdu

İsrail ordusu, Suriye ve Lübnan'ı vurdu

İsrail ordusu, Suriye'de silahlı kuvvetlere ait iki mevzi ile Lübnan'da Hizbullah'a ait hedefleri vurdu. Hizbullah, sınıra yakın bir noktada İsrail'e ait bir İHA'yı düşürdüklerini ileri sürdü.

İsrail-Filistin çatışmaları 24'üncü gününde devam ederken, İsrail ordusunun Suriye ve Lübnan'daki hedefleri vurduğu açıklandı. Lübnan Hizbullahı da ülkenin güneyinde İsrail'e ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüklerini iddia etti.

Suriye devlet ajansı SANA'nın bir askeri kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusu, bugün yerel saatle 01.35 sıralarında Golan yönünden hava saldırısı düzenleyerek Dera kırsalında Suriye silahlı kuvvetlerine ait iki mevziyi hedef aldı. Saldırıda maddi kayıp meydana geldi. İsrail Güvenlik Kuvvetleri (IDF) de sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden videolu bir paylaşım yaparak Suriye topraklarından İsrail'e saldırı düzenlendiğini iddia ettiği noktalara hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

İSRAİL ORDUSU: LÜBNAN'DAKİ HİZBULLAH HEDEFLERİNE SALDIRI DÜZENLENDİ

İsrail ordusu, bir başka sosyal medya mesajında da Lübnan Hizbullahı ile karşılıklı saldırıların aralıklarla devam ettiği Lübnan topraklarına da saldırı düzenlendiğini duyurdu.

IDF'den yapılan açıklamada, "İsrail ordusuna ait bir uçak, bugün erken saatlerde İsrail devleti topraklarına yapılan saldırılara yanıt olarak terör örgütü Hizbullah'ın Lübnan topraklarındaki hedeflerine saldırdı. Saldırıya uğrayan hedefler arasında terörle mücadeleye yönelik altyapılar ile örgütün askeri altyapıları da yer alıyor" ifadeleri kullanıldı.

HİZBULLAH: İSRAİL'E AİT İHA'YI DÜŞÜRDÜK

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Lübnan Hizbullahı da 29 Ekim Pazar günü bir açıklama yaparak İsrail'e ait bir İHA'yı karadan havaya füze ile düşürdüklerini iddia etti. 

Açıklamaya göre, İHA Lübnan-İsrail sınırına yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Khiam yakınlarında vuruldu; İHA, İsrail topraklarına düştü. Reuters'a konuşan Lübnan'daki iki güvenlik kaynağı, bunun Hizbullah tarafından yapılan ilk İsrail İHA'sı düşürme açıklaması olduğuna işaret etti. İsrail Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili yorum yapmadı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.