İsrail, kara operasyonlarını genişletiyor

İsrail, kara operasyonlarını genişletiyor

Gazze Şeridi'ne kara operasyonlarını genişleten İsrail, Beyt Hanun Mahallesi yakınındaki tarım arazilerine tank konuşlandırdı.

 İsrail ile Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları arasındaki çatışmaların 23'üncü gününde, Tel Aviv yönetimi kara operasyonlarını genişletti. Sınırı geçen İsrail ordusuna ait tanklar, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi yakınındaki tarım arazilerine konuşlandırıldı.

İsrail’in Sderot şehrinde bulunan AA muhabiri, İsrail ordusunun tanklarını Gazze’nin kuzeyinde konuşlandırdığını bildirdi.  AA muhabiri, sınırın karşı tarafında bulunan tankların Gazze’nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun Mahallesi’nin hemen yanındaki tarım arazilerine yerleştirildiğini belirtti.

İsrail ordusu, cuma günü yaptığı açıklamada kara birliklerinin Gazze çevresindeki “faaliyetlerini genişleteceğini” duyurmuştu. Başbakan Binyamin Netanyahu ise, Gazze'de 'ikinci adımın başladığını' söylemişti. Bu açıklamanın ardından İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere bölgeye havadan, karadan ve denizden saldırılarını şiddetlendirmişti.

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN MISIR'A 'SINIR' ÇAĞRISI

Öte yandan Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, Mısır'a, insani yardım girişi ve yaralıların tahliyesi için Refah Sınır Kapısı'nı açma çağrısında bulundu. Filistinli gruplardan yapılan ortak yazılı açıklamada, "Mısır'daki kardeşlerimize, yaralıların tahliyesi, insani yardım girişi, Gazze Şeridi'ni insani felaketten ve soykırımdan kurtarmak için Refah Sınır Kapısı'nı hemen açma çağrısı yapıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İsrail'in yakıt, ilaç, yiyecek, su, iletişim ve internet kesintisini devam ettirerek Gazze'yi dış dünyadan izole etmeyi sürdürdüğü; Filistin halkına karşı suç işlediği ve katliamlar gerçekleştirdiği kaydedildi.

'DENETİMLERDE SIKINTI ÇIKARILIYOR'

Gazze Şeridi'ndeki yerel kaynaklar ve insani yardım kuruluşları, içeri giren yardımların çok sınırlı olduğunu ve yaşanan felakete göre yeterli olmadığını belirtiyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardımların girişinde gecikme yaşanmasının İsrail'in denetimlerde çıkardığı sıkıntılardan kaynaklandığı aktarılmıştı.

Çeşitli ülkelerden Gazze'ye ulaştırılmak amacıyla Mısır'ın Ariş Havalimanı'na gelen insani yardımları taşıyan kamyonlar önce Refah Sınır Kapısı'nda denetleniyor daha sonra Mısır-İsrail arasındaki El-Uce (Nitzana) Sınır Kapısı'nda İsrail tarafından da kontrol ediliyor. Yardımlar daha sonra Gazze Şeridi'ne girişi için tekrar Refah Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor. Mısır, Türkiye dahil çeşitli ülkelerden Gazze Şeridi'ne gönderilen yardımların, Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye ulaştırılmasını organize ediyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.