İsrail 'insani ara' sonrası Gazze’ye saldırı planını onayladı

İsrail 'insani ara' sonrası Gazze’ye saldırı planını onayladı

İsrail Ordusu, Genelkurmay Başkanı Halevi’nin “insani ara” sonrası abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı planını onayladığını duyurdu. İsrail askerleri ise Gazze'de 3 kişiyi öldürdü.

Hamas'ın 'Aksa Tufanı' saldırılarının ardından Gazze'de katliam yapan İsrail, "insani ara" adı verilen geçici ateşkes sonrası için saldırı planları yapmaya devam ediyor.

İsrail ordusu, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin “insani ara” sonrası Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı planını onayladığını açıkladı. 

AA'nın aktardığına göre ordudan yapılan açıklamada, Halevi'nin Güney Komutanlığı'nı ziyaret ettiği duyuruldu. Burada üst düzey komutanlarla görüşen Halevi’nin 24 Kasım’da başlayan “insani ara” sonrası Gazze’ye yönelik saldırı planına onay verdiği ifade edildi.

Halevi’nin burada yaptığı konuşmada, “Ne yapılması gerektiğini biliyoruz ve bir sonraki aşamaya hazırız.” ifadesini kullandığı vurgulandı.

GALLANT: İSRAİL ORDUSU SALDIRIYA HAZIR 

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da Gazze’deki esirlerin getirilmesi için istihbarat birimi yetkilileriyle bir araya geldiği duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Gallant, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılara yeniden başlamaya hazır olduğunu ifade etti.

İsrail ile Hamas arasında esir takası kapsamında 24 Kasım’da Gazze’deki çatışmalara 4 gün “insani ara” verilmesi için mutabakata varılmıştı.

Söz konusu mutabakat, daha sonra 2 gün uzatılmıştı. Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda “insani aranın” en az 2 gün daha uzatılması için görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.

'İNSANİ ARA'YA RAĞMEN 3 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan İsrail askerleri Gazze Şeridi'nde çatışmalara verilen "insani arayı" ihlal ettikleri iddiasıyla 3 Filistinliyi öldürdü.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'nde "silahlı olduğunu" ileri sürdüğü 3 Filistinlinin "insani arayı" ihlal ettiğini savundu. Hagari, "İsrail askerlerine tehdit oluşturduğu" iddiasında bulunduğu 3 Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi. Saldırıya ilişkin Filistinli gruplardan henüz açıklama yapılmadı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.