İsrail, Gazze'de mülteci kampını bombaladı

İsrail, Gazze'de mülteci kampını bombaladı

İsrail, Gazze’nin kuzeyinde kalan sivilleri de "terörist" sayacağını ve "öldürebileceğini" duyurdu. İsrail savaş uçakları Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombaladı.

 İsrail ordusu, Filistin'in Gazze Şeridi'nde kuzey bölgesini terk etmeyen herkesi "terör örgütünün ortağı sayılacağını ve öldürebileceğini" duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında tutarken, Gazzeli sivilleri hedef alabileceğini dair bildiriler dağıttı.

İsrail ordusu tarafından, "acil uyarı" başlığı içeren ve havadan Gazze'nin kuzeyine bırakılan bildirilerde, "Gazze Şeridi sakinlerine: Gazze Vadisi'nin kuzeyinde bulunmanız hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Gazze Vadisi'nin güneyine gitmeyen ve kuzey bölgesini boşaltmamayı seçen herkes, terör örgütünün ortağı sayılarak öldürülebilir" denildi.

Sosyal medyaya yansıyan ve tepki bildirilerle ilgili olarak Anadolu Ajansı'na açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bu ifadelerin İsrail ordusuna ait olduğunu doğruladı.

GAZZE NÜFUSUNUN YAKLAŞIK YARISI KUZEY BÖLGESİNDE YAŞIYOR

Yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde halkın yaklaşık yarısı bölgenin kuzeyinde yaşıyor. İsrailli yetkililer, Gazze Şeridi'ne yönelik bir kara harekatını kesin olarak gerçekleşeceğini belirtirken, İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla insanı güneye gitmeleri için günlerdir uyarıyor.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı. Dün de Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin "bombalamaya hazırlık olarak" derhal boşaltılmasını isteyen İsrail ordusu, bugün de Gazze'nin kuzeyinde yer alan 20 hastaneyi boşaltılması için uyarmıştı.

İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI: GAZZE KARIŞIK VE KALABALIK

İsrail ordu sözcülüğünün paylaştığı görüntülere göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, "Golani Tugayı" askerlerine seslendi.

Halevi, konuşmasında "Gazze Şeridi'ne gireceğiz. Hamas'a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceğiz. Ayrıca, iki hafta önce cumartesi günü (7 Ekim) gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin görüntülerini ve sahnelerini de aklımızda tutacağız" dedi.

"Gazze karmaşık, Gazze aşırı kalabalık" diyen Halevi, İsrail’in kara harekatına karşı Gazze'yi yöneten Hamas’ın hazırlık yaptığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Düşman orada birçok hazırlık yapıyor ama biz de onlara karşı hazırlanıyoruz. Kara harekatında İsrail ordusunun tüm yetenekleri bize eşlik ediyor. Bu düşünceyle cesur olun. Son derece kararlı olun ve askerlerinize yüksek güven duygusu aşılayın. Bu ruh zaferi getirecektir." 

İSRAİL, MÜLTECİ KAMPINI BOMBALADI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombaladı. 

Gazze'deki İçişleri Bakanlığının Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki çarşıya saldırı düzenledi. Açıklamada, ölü ve yaralıların olduğu ifade edilirken sayı konusunda net bilgi verilmedi. 

El-Aksa Radyosu, İsrail'in Nuseyrat çarşısında Akl dükkanını hedef alan saldırısı sonucu çevre dükkanlarda da yangın çıktığını duyurdu.

Haberde, İsrail hava saldırıları nedeniyle ambulansların çarşıya girmekte zorluk çektiği belirtildi.

İSRAİL HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI: KARA HAREKATINDA TÜM GÜCÜMÜZLE SALDIRACAĞIZ

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, Gazze Şeridine "tüm güçleriyle saldırmaya devam edeceklerini" söyledi.

Times of Israel'in haberine göre, Bar üst düzey komutanlarla yaptığı toplantıda, bugüne kadar Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait olduğu gerekçesiyle "binlerce hedefe binlerce bomba attıklarını" söyleyerek Hamas'ın "ilk gündeki gibi olmadığını" savundu.

İsrail ordusunun kara harekatı sırasında "Hamas sanki hiç zarar görmemişçesine davranacaklarını" dile getiren Bar, "Tüm gücümüzle saldıracağız ve Hamas sanki bizimle ilk gününde savaşıyormuş gibi vuracağız" diye konuştu.

BAKANLIK: İSRAİL YAKIT GİRİŞİNE İZİN VERMEDİĞİ İÇİN HASTANELERDE 130 BEBEK ÖLEBİLİR

İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yakıt girişine izin vermemesi, bölgedeki hastanelerde 130 prematüre bebeği ölüm riskiyle karşı karşıya bıraktı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, hastanelerde yakıt yetersizliği nedeniyle jeneratörlerin çalıştırılmasında sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde 130 prematüre bebek, İsrail işgalinin hastane jeneratörlerini çalıştırmak için gerekli yakıtın getirilmesine engel olmasındaki ısrarı sebebiyle ölüm riskiyle karşı karşıya" ifadesi kullanıldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı açıklamayla Gazze'ye yakıt girişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.