İsrail-Filistin çatışmalarında ölü sayısı 2 bin 600'ü aştı: En az 326 çocuk hayatını kaybetti

İsrail-Filistin çatışmalarında ölü sayısı 2 bin 600'ü aştı: En az 326 çocuk hayatını kaybetti

İsrail-Filistin çatışmaları altıncı gününde devam ederken, Gazze'den en az 326 çocuğun öldürüldüğü belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 1354'e, yaralılar da 6 bin 49'a yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verildi.

AA'nın aktardığına göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 1354 kişinin hayatını kaybettiği, 6 bin 49 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında da 31 Filistinlinin öldüğü, 180 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra da Bakanlığa ait sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kudra, "Hastaneler tam kapasiteyle çalışıyor. İsrail saldırılarının artması ve oluşan yoğunluktan dolayı yaralı ve hastalar yerde yatıyor" ifadelerini kullandı. Sözcü Kudra ayrıca, İsrail'in devam eden elektrik, su ve yakıt kesintisinin, yaralı ve hastaların hayatlarını tehdit ettiğini, "korkunç bir sağlık ve çevre felaketine neden olduğunu" vurguladı.

İSRAİL: ÖLÜ SAYISI 1300'Ü AŞTI

İsrail devlet televizyonu KAN, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısında ölü sayısının 1300'e yükseldiğini belirtti. Devlet televizyonu, saldırılarda yaralanan İsrailli sayısını da 350'si ağır olmak üzere 3 bin 300 olarak açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Lübnan sınırındaki çatışmalarda hayatını kaybeden iki subay ve bir askerle birlikte 7 Ekim'den bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısının 220'ye yükseldiği kaydedildi.

'EN AZ 326 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ'

Cenevre merkezli Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi'nin Filistin sorumlularından Ayid Ebu Katiş ise, Filistin resmi ajansı WAFA'ya yaptığı açıklamada, "Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre 11 Ekim Çarşamba gününe kadar Gazze Şeridi'nde 326 çocuk öldürüldü" dedi.

Bu sürede işgal altındaki Batı Şeria'da da 6 çocuğun öldürüldüğüne işaret eden Ebu Katiş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında öldürülenler arasında kadın ve çocuk oranının yüksek olduğuna dikkati çekti. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.