İsrail Duyurdu: Filistinli 'Aslan Yuvası' örgütünün lideri öldürüldü

İsrail Duyurdu: Filistinli 'Aslan Yuvası' örgütünün lideri öldürüldü

Lapid, "Aslan Yuvası örgütünün lideri Vedi el-Havah, diğer bazı kişilerle tasfiye edildi" dedi. Filistinli yetkililer, örgütün lideri de dahil olmak üzere 6 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde, Filistinlilerin oluşturduğu 'Aslan Yuvası' örgütüne yönelik bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Yair Lapid, "Aslan Yuvası örgütünün lideri Vedi el-Havah, diğer bazı kişilerle tasfiye edildi" açıklamasında bulundu.

Filistinli yetkililer ise, örgütün lideri de dahil olmak üzere altı kişinin İsrail polisi tarafından öldürüldüğünü ve 33 kişinin yaralandığını belirtti. Filistin Yönetimi sağlık yetkilileri, 'Aslan Yuvası' örgütünün 31 yaşındaki lideri ile beş Filistinlinin, Nablus kentinde öldürüldüğünü duyurdu. Nabi Salih kasabası yakınlarında bir protestoda ise altıncı kişinin öldürüldüğü açıklandı.

Lapid, 'karmaşık' olarak nitelendirdiği Nablus'taki operasyon için birkaç gün önceden hazırlık yapıldığını ifade etti.

'ABBAS, ABD İLE İLETİŞİME GEÇTİ'

Öte yandan, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, devlet başkanlığı ofisinin 'duruma müdahale etmesi için' Washington ile iletişime geçtiğini duyurdu.

İsrail polisi, 23 Ekim'de ise Nablus kentinde Aslan Yuvası örgütü üyesi Tamir el-Keylani'yi patlayıcı düzenek kullanarak öldürmüştü. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.