İsrail: Bin 500 Hamas militanının cenazesi bulundu

İsrail: Bin 500 Hamas militanının cenazesi bulundu

Gazze'ye dönük saldırılarını aralıksız bir şekilde sürdüren İsrail Ordusu, bin 500 Hamas militanının cenazesini bulduklarını açıkladı.

Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nde İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adıyla başlattığı saldırının ardından başlayan çatışma ve bombardımanlarda bilanço ağırlaşıyor. İsrail Hava Kuvvetleri, gece boyunca Gazze’de 200 Hamas hedefini vurduklarını açıkladı. BBC'nin haberine göre; İsrail Hava Güçleri (IAF), Rimal ve Han Yunus bölgelerinde bir emir komuta merkezini, bir caminin içindeki silah deposunu ve bir Hamas komutanına ait olduğu öne sürülen bir evi vurduklarını açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları ise, misilleme olarak İsrailli sivilleri infaz etmeye başlayacaklarına dair tehditlerde bulundu. 

ORDUDAN AÇIKLAMA

İsrail ordusu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Gazze Şeridi ile sınırın kontrol altına alındığını açıkladı. Hagari, son bir gün içinde sınırdan geçişlerin yaşanmadığını aktardı.

İsrail Ordusu, bin 500 Hamas militanının cenazesini bulduklarını açıkladı. Açıklama, Ordu Sözcüsü Yarbay Richard Hecht'ten geldi.  

704 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, Facebook sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarında ve Batı Şeria'da 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere ölenlerin sayısının 704'e çıktığını açıkladı. Yaralıların sayısının ise yaklaşık 4 bin olduğu kaydedildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.