Isparta'da yılkı atları açlıktan ölüyor

Isparta'da yılkı atları açlıktan ölüyor

Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan 7 yılkı atı hayatını kaybetti. Olayı fark eden köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri belirli noktalara saman balyaları bıraktı.

Isparta’nın Sütçüler ilçesinin yayla kesiminde yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan 7 yılkı atı, öldü. 6 at da köylüler tarafından açlıktan ölmek üzereyken bulundu.

Sütçüler ilçesine bağlı Sarımehmetler köyünün yaklaşık 15 kilometre uzağındaki Yuvalı Yaylası’nda geçen hafta etkili olan kar yağışı, yılkı atlarının yiyecek bulmasını zorlaştırdı. Önceki gün yaylaya çıkan köylüler bölgedeki 7 atın öldüğünü belirledi. Köylüler ayrıca 6 atı da bitkin halde bulup yetkililere haber verdi.

Sütçüler Kaymakamlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri yaylada karla kaplı yolları açarken, bitkin haldeki yılkı atlarını da kurtardı. Jandarma ekipleri ise  bölgede yılkı atları için yemleme çalışması yaptı. Jandarma ekipleri belirli noktalara saman balyaları bıraktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.